« Choï » signifie « légume » en chinois. L'am-choï est un peu amer et légèrement épicé, car il est apparenté à la plante de moutarde !
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Am-choï
1 pièce(s)
Gousse d'ail
10 ml
Sauce soja
(Contient: Soja, Gluten, Blé )
50 g
Nouilles plates de riz
½ bouquet(s)
Oignon nouveau
2 pièce(s)
Œuf
⅓ sachet(s)
Mélange d’épices coréennes
(Contient: Soja, Blé , Graines de sésame)
100 g
Chou rouge, blanc et carotte
½ sachet(s)
Sauce vietnamienne
(Contient: Soja, Blé )
10 g
Cacahuètes non salées
25 g
Mayonnaise
(Contient: Moutarde, Œuf)
1 cs
Beurre [végétal]
½ cc
Vinaigre de vin blanc
à votre convenance
Poivre et sel
½ cs
Huile de tournesol
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijstnoedels. Kook, onafgedekt, 7 - 8 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water.
Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng de helft van het witte gedeelte van de bosui in een saladekom met de Vietnamese saus, mayonaise en koolmix. Voeg 1/2 tl wittewijnazijn per persoon toe en meng goed door.
Breng een laagje water met een snuf zout aan de kook in een hapjespan voor de amchoi. Halveer de amchoi en blancheer 1 minuut, giet vervolgens af. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de hapjespan droog en verhit opnieuw met 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoogvuur en bak de knoflook 2 minuten. Blus af met de sojasaus en 1 tl water per persoon en verhit nog 1 minuut. Haal uit de pan en bewaar apart tot gebruik.
Kluts de eieren in een grote kom. Voeg 1 tl Koreaanse kruiden per persoon en het overige witte gedeelte van de bosui toe en meng goed. Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Je bakt 1/2 omelet per persoon. Giet de juiste hoeveelheid eimengsel in de pan, verlaag het vuur en laat, afgedekt, stollen, tot de bovenkant bijna gaar is. Vouw dan het omelet dubbel en zet het vuur uit.
Voeg de noedels toe aan de saladekom en meng met de dressing en de groenten. Hak de pinda's grof.
Conseil: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?
Verdeel de noedelsalade over de borden. Halveer het omelet en leg op de borden. Serveer de amchoi ernaast en giet de knoflook-sojasaus erover. Garneer het bord met het groene gedeelte van de bosui en de pinda's.