Skip to main content
Noedels met shiitake, paksoi, cashewnoten en geraspte kokos

Noedels met shiitake, paksoi, cashewnoten en geraspte kokos

Met gekruide tofureepjes

3.9
(168)

De shiitake, wat je uitspreekt als sjie-ie-taake, is een paddenstoel uit de Japanse keuken. De kruidige smaak van de shiitake combineert goed met de zoete smaak van kokosrasp. Kokosrasp wordt gemaakt van het vruchtvlees van een rijpe kokosnoot en bevat veel gezonde voedingsstoffen.

Tags:
Épicé
Allergènes:
Céleri
Soja
Gluten
Arachides
Fruits à coque

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

¼ cm

Gingembre frais

¼

Piment rouge

75 g

Champignons shiitake

(Contient: Céleri)

½

Pak-choï

2 brin(s)

Persil frisé frais

(Peut contenir : Céleri)

½ paquet(s)

Tofu

(Contient: Soja)

70 g

Nouilles

(Contient: Gluten)

½ sachet(s)

Sauce soja

(Contient: Soja, Gluten)

5 g

Noix de coco râpée

(Peut contenir : Arachides, Fruits à coque, Graines de sésame)

20 g

Noix de cajou grillées

(Contient: Arachides, Fruits à coque)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile de tournesol

1 cc

Cassonade

1 cc

Vinaigre de vin blanc

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories602 kcal
Énergie (kJ)2518.8 kJ
Graisses23 g
Graisses saturées5 g
Glucides65 g
Fibres alimentaires7 g
Protéines31 g

Ustensiles

Poêle à bords hauts
Couvercle
Poêle

Instructions

Snijd de groenten
1

Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de shiitake klein. Was de paksoi, verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd klein. Hak de krulpeterselie fijn.

Bak de tofu
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de tofu 3 minuten op hoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

3

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de noedels, afgedekt, 3 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in de wok of hapjespan en roerbak de gember en rode peper 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de shiitake en paksoi toe en roerbak 4 minuten op hoog vuur. Voeg na 2 minuten de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.

Meng de noedels met de groenten en tofu
5

Voeg de tofu, het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de cashewnoten toe aan de wok of hapjespan. Voeg daarna de noedels toe en verhit 1 minuut.

Garneer met kokosrasp, cashewnoten en krulpeterselie
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige kokosrasp, cashewnoten en de krulpeterselie. Voeg naar smaak peper en zout toe.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes