Het roerei maak je extra rijk door de paprika, bosui, feta en oregano toe te voegen. De komkommersalade maak je fris en romig door de feta. Je serveert deze maaltijd met een maiskolf en aardappeltjes uit de oven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Maiskolf
150 gram
Vastkokende aardappelen
¼ gram
Komkommer
½ stuk(s)
Gele paprika
1.5 stuk(s)
Bosui
40 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
1 tl
Gedroogde oregano
1 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Maak de maiskolf schoon en leg de kolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel het grootste deel van de roomboter er in klontjes over en breng op smaak met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 30 minuten in de oven. Let op: maak voorzichtig open want er komt warme stoom uit!
Was of schil de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met zonnebloemolie, bestrooi met peper en zout. Bak de aardappelen 25 - 30 minuten in de oven of totdat ze goudbruin kleuren.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en snijd vervolgens in plakken. Snijd de gele paprika in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta.
Meng in een saladekom de komkommer, de helft van de feta, extra vierge olijfolie en witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Kluts de eieren met een vork in een kom. Voeg de bosui, overige feta en oregano toe en bestrooi met peper en zout. Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de paprika 6 - 7 minuten op middelhoog vuur. Giet vervolgens het eimengsel in de koekenpan en laat al roerend stollen.
Verdeel de maiskolf en het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen en komkommersalade.