Skip to main content
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pikante rode peper

4.3
(264)

Je werkt dit kleurrijke gerecht af met gomasio - dit Japans specerij op basis van sesamzaad zorgt voor de finishing touch!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

1.5 tl

Paprikapoeder

50 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2751 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten28.5 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten64.6 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels6.9 g
Eiwitten33.7 g
Zout2 g
Potassium316.3 mg
Calcium67 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Breng water aan de kook in een pot voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Meng in een kom de knoflook en de helft van zoete Aziatische saus met de biefstukreepjes. Laat marineren.
Groenten bakken
2
  • Halveer de courgette en de wortel in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. 
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de puntpaprika in reepjes.
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de courgette, puntpaprika, wortel, ui en het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Noedels koken
3
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 2 - 3 minuten. Giet af en voeg toe aan de pan met groenten.
  • Voeg de overige zoete Aziatische saus toe, meng goed en bak 1 minuut mee.
  • Verdeel de biefstukreepjes en de overige zonnebloemolie over 2 pannen op middelhoog vuur.
  • Voeg de rode peper toe aan een van de pannen (voor de ouders). Bak in beide pannen de biefstukreepjes in 1 minuut gaar.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels en groenten over diepe borden.
  • Voor de ouders: leg de biefstukreepjes met rode peper erbovenop.
  • Voor de kinderen: leg de biefstukreepjes zonder rode peper erbovenop.
  • Garneer met de gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders