Skip to main content
Wraps met gerookte zalm

Wraps met gerookte zalm

met avocado, mais-salsa en rodekoolsla

4.1
(1,4K)

Warmgerookte zalm wordt eerst gepekeld en vervolgens gerookt op een hogere temperatuur, waardoor het een kruimelige textuur en hartige smaak krijgt. Het is kant-en-klaar en perfect voor salades, pasta's of wraps!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Bron van vezels
Allergenen:
Vis
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Gesneden rode kool

70 gram

Maïs in blik

½ bosje(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Pruimtomaat

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Avocado

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat: Vis)

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2684 kJ
Energie (kcal)642 kcal
Vetten32.1 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten52.7 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels15.8 g
Eiwitten29.5 g
Zout2.1 g
Potassium452.5 mg
Calcium40.8 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Saladekom
Aluminiumfolie
Zeef
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Pers de citroen uit boven een saladekom.
  • Voeg de suiker, mayonaise en rode kool toe.
  • Meng goed en zet apart. Schep af en toe om.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Avocado snijden
2
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Mais-salsa maken
3
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
  • Laat de mais uitlekken. Snijd de tomaat in blokjes. Voeg beide toe aan een kom.
  • Voeg het witte gedeelte van de lente-ui en de wittewijnazijn toe. Schep goed om.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rode kool, mais-salsa en avocado over de tortilla's.
  • Werk af met de zalmsnippers en garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders