
Mini-tortilla's met gerookte zalm
met avocadodip en mais-salsa
SUPERSNEL
Met dit gerecht zet je in slechts 15 minuten een Mexicaanse fiesta op tafel!
Labels:
Extra groente
•Caloriebewust
Allergenen:
Vis
•Gluten
•Tarwe
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
75 gram
Warmgerookte zalmsnippers
(Bevat Vis)
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Gluten, Tarwe)
40 gram
Avocadodip
100 gram
Gesneden rode kool
(Kan bevatten Selderij)
70 gram
Maïs in blik
2 stuk(s)
Lente-ui
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Limoen
Zelf toevoegen
½ el
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Energie (kJ)2469 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Energie (kJ)2469 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Vetten23.2 g
Vetten23.2 g
waarvan verzadigd4 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten63.6 g
Koolhydraten63.6 g
waarvan suikers18.8 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels11.3 g
Vezels11.3 g
Eiwitten28.5 g
Eiwitten28.5 g
Zout2.4 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
•Kom
•Kleine kom
•Aluminiumfolie
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
- Pers de limoen uit boven een kleine kom en bewaar apart.
- Meng in een kom per persoon: 1 el limoensap met 1/2 el suiker. Meng de gesneden rodekool erdoorheen. Zet apart en schep af en toe om.
Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.
Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort als het gaat om calcium, vezels en vitamine C?
2
- Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
3
- Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
- Laat de mais uitlekken.
- Snijd de tomaat in blokjes.
- Meng in een kom de mais met het witte gedeelte van de bosui en de tomaatblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
4
- Besmeer de tortilla's met de avocadodip.
- Verdeel de rodekool over de tortilla's.
- Schep de mais-salsa erover en leg de zalmsnippers erop.
- Garneer met het groene gedeelte van de bosui.