Skip to main content
Mini-pitabroodjes met kipgyros met een frisse salade van rettich

Mini-pitabroodjes met kipgyros met een frisse salade van rettich

met een frisse salade van rettich en Midden-Oosterse labne

3.3
(1,8 k)

In de salade die je maakt zit naast romainesla ook rettich. Rettich is een langwerpige, witte wortel met een licht pittige smaak die doet denken aan radijs. Houd je rettich over? Rettich kun je ook grillen en aan salade toevoegen. Of eet het op een boterham met pesto, hummus of kaas.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Œuf
Anhydride sulfureux et sulfites
Gluten

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon

Aubergine

1 cc

Graines de cumin moulues

100 g

Gyros de poulet

75 g

Radis

50 g

Radicchio et laitue romaine

50 g

Lebné

(Contient: Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)

3

Mini-pains pita

(Contient: Gluten)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

1 cs

Huile d'olive vierge extra

1 cc

Vinaigre de vin blanc

½ cc

Miel

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories672 kcal
Énergie (kJ)2811.6 kJ
Graisses31 g
Graisses saturées9 g
Glucides70 g
Fibres alimentaires8 g
Protéines32 g

Ustensiles

Cuisinière
Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

Snijd de aubergine.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden (of maak gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes te verwarmen). Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van maximaal 1 cm.

Voeg de kipgyros toe.
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de ui, aubergine en komijn, afgedekt, 10 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kipgyros toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 5 minuten. Schep regelmatig om.

3

Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster.

Meng de dressing met de romaineslamelange en rettich.
4

Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Snijd de rettich in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in dunne plakken. Meng de romaine-slamelange met de rettich en dressing.

Laat iedereen aan tafel de pitabroodjes beleggen met de labne.
5

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met de labne, kipgyros en salade. Serveer met de overige salade.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes