Voor deze verrassende visstoof met kokosmelk gebruik je koolvisfilet. Deze witvis is mild van smaak en heeft een vaste structuur. Het rode pepertje geeft extra pit en de cashewnoten zorgen voor een lekkere bite in het gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Zilvervliesrijst
½ stuk(s)
Ui
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Tomaat
200 gram
Champignons
½ tl
Gemalen kurkuma
75 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Koolvisfilet zonder huid
15 gram
Cashewnoten
½ el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn (zie tip). Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, gember, rode peper en kurkuma 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat en broccoli toe en roerbak 3 minuten op middellaag vuur.
Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje (zie tip) en 25 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en breng, afgedekt, aan de kook. Laat 8 minuten koken. Snijd ondertussen de koolvisfilet in blokjes van 3 cm. Haal de deksel van de wok of hapjespan, voeg de vis toe aan de groenten en kook de laatste 4 – 5 minuten mee, totdat de vis gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Hak ondertussen de cashewnoten grof en roer het grootste deel door de rijst.
Serveer de visstoof samen met de rijst. Garneer het gerecht met de overige cashewnoten.