Skip to main content
Mexicaanse chili

Mexicaanse chili

Met tomaat, bleekselderij en rijst

3.2
(626)

In dit stoofpotje gebruik je kidneybonen. Die zijn zo gezond dat de gezondheidsraad 2016 uitriep als het jaar van de boon! De runderworst die je in deze chili verwerkt, hebben we voorgekruid met kruiden als gember, kardemom en cayennepeper. Deze kruiden geven het gerecht een Mexicaanse twist.

Allergènes:
Céleri

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire
quantité

85 g

Riz pandan

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

3 pièce(s)

Céleri-branche

(Contient: Céleri)

1 pièce(s)

Tomate

1 pièce(s)

Saucisse de bœuf aux épices mexicaines

⅓ pièce(s)

Haricots rouges

½ pièce(s)

Concentré de tomate

½ cc

Cannelle en poudre

1 cc

Graines de cumin moulues

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

⅓ cs

Cassonade

½ cs

Vinaigre balsamique noir

à votre convenance

Poivre et sel

/ par portion
Calories741 kcal
Énergie (kJ)3100.3 kJ
Graisses21 g
Graisses saturées8 g
Glucides91 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines41 g
Poêle avec couvercle
Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de pandanrijst, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de bleekselderij.
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in stukken van maximaal een ½ cm. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de runderworst in stukken van 1 cm. Laat de kidneybonen uitlekken.

Roerbak de runderworstjes.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de runderworst toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, kaneel en komijn toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bleekselderij, tomaat, kidneybonen, bruine suiker en zwarte balsamicoazijn toe en bak nog 1 minuut.

Voeg 100 ml water per persoon toe.
4

Voeg vervolgens 100 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Breng tussendoor op smaak met peper en zout.

Verdeel de rijst en de chili over de borden.
5

Verdeel de rijst en de chili over de borden.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes