HelloFresh
topBanner
Mediterrane couscous met tonijn

Mediterrane couscous met tonijn

met verse kruiden en leccino olijven

Balans
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen:Glutenbevattende granenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

140 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Gele paprika

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

250 g

Rode cherrytomaten

½ stuks

Citroen

20 g

Verse basilicum, bladpeterselie en munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 blik

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

30 g

Leccino olijven

40 g

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

350 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2393 kJ
Energie (kcal)572 kcal
Vetten13.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten6 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels3 g
Eiwitten3 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork.

2

Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en uienringen 1 minuut aan. Voeg de paprika toe en bak nog 6 - 8 minuten.

3

Halveer de cherrytomaten.Snijd de citroen in 2 parten per persoon.Pluk de munt- en basilicum blaadjes van de takjes. Snijd de munt- en basilicumblaadjes en de bladpeterselie heel fijn.Meng in een grote kom de kruiden met de tonijn (inclusief de olie). Breng op smaak met peper en zout.

4

Hak de olijven grof.Voeg aan de kom met de tonijn de couscous, cherrytomaten, gebakken groenten, rucola en olijven toe en meng goed door.Breng de couscoussalade op smaak met peper en zout en verdeel over diepe borden.Serveer de citroenparten erbij.