Limousinrunderen zijn niet zomaar runderen. Ze grazen in polderweides in het Belgische Schore en krijgen natuurlijke voeding zoals voedzame spelt en eiwitrijke luzerne - en dat proef je!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelwedges
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
1 stuk(s)
Wit tarwebroodje
1 stuk(s)
Tomaat
⅓ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Groene peper
1 stuk(s)
Limousinburger
50 gram
Radicchio en romaine
25 gram
Piccalilly
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
2 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
2 tl
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de aardappelpartjes in een kom met de olijfolie, de gedroogde tijm, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg de ciabatta de laatste 5 – 7 minuten naast de aardappelpartjes in de oven.
Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.
Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Maak in een saladekom een dressing van de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de limousinburger, samen met de groene peper, 3 – 4 minuten per kant. Verlaag het vuur en houd de burger warm in de pan. Meng ondertussen de dressing met de gemengde sla, de tomaat en de komkommer.
Snijd de ciabatta doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken groene pepers en schenk het bakvet over de burger (zie Tip).
Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Serveer de pittige groene peper dan apart.
Verdeel de aardappelpartjes en overige salade over de borden. Serveer met de limousinburger en de rest van de piccalilly.