Skip to main content
Meatier burger met Mexicaanse twist
Meatier burger met Mexicaanse twist

Meatier burger met Mexicaanse twist

met tomatensalsa, zelfgemaakte guacamole en nacho's met cheddar en jalapeño's

Limousinrunderen zijn niet zomaar runderen. Ze grazen in polderweides in het Belgische Schore en krijgen natuurlijke voeding zoals voedzame spelt en eiwitrijke luzerne - en dat proef je!

Allergenen:
Gluten
Hvede
Gerste
Rye
Dinkel

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode ui

2.5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Avocado

3 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Biologische zure room

140 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

50 gram

Pittige tortillachips

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

15 gram

Gesneden jalapeño's

25 gram

Geraspte cheddar

1 stuk(s)

Limousinburger

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)1115 kcal
Energie (kJ)4664 kJ
Vetten63 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers16 g
Vezels17.9 g
Eiwitten46 g
Zout5 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan met deksel

Instructies

Salsa maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de rode ui. Snijd de koriander fijn (zie Tip). Meng in een kom de tomatenblokjes, koriander en de helft van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat de steeltjes van de koriander het meeste smaak hebben? Snijd ze extra fijn en voeg toe aan de salsa.

Guacamole maken
2

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schil. Prak met een vork het vruchtvlees van de avocado fijn in een kom. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook en de helft van de zure room bij de avocado en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
3

Giet de mais af. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in halve ringen. Houd een paar ringen van de puntpaprika apart om later de hamburger mee te beleggen.

Nachoschotel maken
4

Leg de pittige tortillachips in een ovenschaal. Bak de chips samen met het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Verdeel na 4 minuten de mais, de overige rode ui, de rode puntpaprika en de helft van de jalapeño's over de chips (zie Tip). Garneer met de helft van de cheddar. Bak nog 4 minuten in de oven.

Tip: Pas op: de jalapeño's zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan minder toe of serveer apart.

Limousinburger bakken
5

Wrijf de limousinburger in met de Mexicaanse kruiden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Strooi in de laatste minuut de overige cheddar over de burgers en dek de pan af zodat de kaas beter smelt.

Serveren
6

Snijd de bierbostelbroodjes open en leg op ieder broodje een limousinburger. Beleg het broodje met een deel van de guacamole, tomatensalsa, rode puntpaprika en de overige jalapeño's. Verdeel de overige zure room over de nachoschotel. Serveer de nachoschotel, overige tomatensalsa en guacamole bij de burger.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes