De dadel wordt beschouwd als een van de oudste vruchten die door de mensheid wordt gekweekt. Er is zelfs bewijs dat dadels al in 7000 v. Chr. werden gekweekt voor voedsel!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Courgette
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
½ stuk(s)
Citroen
1 tl
Verse gember
20 gram
Dadelstukjes
(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
75 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een pot met deksel. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de puntpaprika in smalle reepjes. Halveer de courgette en wortel in de lengte en snijd in halve maantjes.
Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gember, puntpaprika, courgette en wortel toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de dadelstukjes toe en bak 1 - 2 minuten verder.
Roer de Afrikaanse kruidenmix en de bouillon erdoor. Laat het geheel, afgedekt, 10 - 12 minuten sudderen op middelmatig vuur. Maak vervolgens wat plaats onderin de pan. Leg de witte kaas op de bodem van de pan en breng op smaak met peper en zout. Verhit nog 1 - 2 minuten.
Kook ondertussen de aardappelen 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de citroen in kwarten en knijp naar smaak uit boven de groentestoof. Laat nog 5 - 6 minuten zonder deksel verder koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de extra vierge olijfolie en 2/3 van de peterselie door de patatjes. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de patatjes over diepe borden en schep de groentestoof erbij. Garneer met de overige peterselie en de eventuele overige citroenpartjes.