Marokkaans geïnspireerde stoof met witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkaans geïnspireerde stoof met witte kaas

Marokkaans geïnspireerde stoof met witte kaas

met citroen, dadels en peterselie

De dadel wordt beschouwd als een van de oudste vruchten die door de mensheid wordt gekweekt. Er is zelfs bewijs dat dadels al in 7000 v. Chr. werden gekweekt voor voedsel!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Citroen

1 tl

Verse gember

20 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3179 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten68.9 g
waarvan suikers28.3 g
Vezels15.7 g
Eiwitten27.1 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan
Waterkoker
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een pot met deksel. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de puntpaprika in smalle reepjes. Halveer de courgette en wortel in de lengte en snijd in halve maantjes.

Groenten bakken
2

Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gember, puntpaprika, courgette en wortel toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de dadelstukjes toe en bak 1 - 2 minuten verder.

Laten pruttelen
3

Roer de Afrikaanse kruidenmix en de bouillon erdoor. Laat het geheel, afgedekt, 10 - 12 minuten sudderen op middelmatig vuur. Maak vervolgens wat plaats onderin de pan. Leg de witte kaas op de bodem van de pan en breng op smaak met peper en zout. Verhit nog 1 - 2 minuten.

Aardappelen koken
4

Kook ondertussen de aardappelen 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Garnering voorbereiden
5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de citroen in kwarten en knijp naar smaak uit boven de groentestoof. Laat nog 5 - 6 minuten zonder deksel verder koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Roer de extra vierge olijfolie en 2/3 van de peterselie door de patatjes. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de patatjes over diepe borden en schep de groentestoof erbij. Garneer met de overige peterselie en de eventuele overige citroenpartjes.