Skip to main content
Brunchbox | Pasen
Brunchbox  | Pasen

Brunchbox | Pasen

4 porties | Box met 3 brunchrecepten en versgeperst appelsiensap

Genieten van een heerlijke en rijkgevulde brunch met Pasen? Het wordt je met onze Brunchbox wel heel makkelijk gemaakt! In de box zit alles dat je nodig hebt voor een geslaagde brunch, inclusief makkelijk te volgen recepten natuurlijk. Zoals de brunchklassieker "eggs royale" met gerookte zalm en spinazie, of ham-kaas croissants, vers uit de oven. Vul de rest van de tafel met yoghurt-fruitbowls en broodhaantjes met confituur en roomboter. Genieten maar!

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten
Ei
Lupine
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

200 gram

Hollandaisesaus

120 gram

Koudgerookte zalm

200 gram

Spinazie

1 pak(ken)

Danerolles - Croissantdeeg

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

75 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Honing

100 gram

Coburgerham

4 stuk(s)

Briochebroodje

2 stuk(s)

Peer

120 gram

Veenbes-walnootmix

2 stuk(s)

Broodhaantje

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten, Ei, Lupine Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)

1 stuk(s)

Bonne Maman - Aardbei

175 gram

Paaseitjes melk praliné

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Hazelnoten Kan bevatten: Noten, Soja, Gluten, Ei)

75 gram

Roomboter paashaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

6 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

4 el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)4245 kcal
Energie (kJ)17761 kJ
Vetten215.3 g
waarvan verzadigd103 g
Koolhydraten442.8 g
waarvan suikers282.5 g
Vezels31.7 g
Eiwitten114.5 g
Zout11.5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Schuimspaan
Grote pan
Steelpan
Serveerschaal

Instructies

Croissants vullen en bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Open het blik croissantdeeg en snijd de zes driehoekjes los langs de stippellijnen.
  • Verdeel de coburgerham over het deeg en bestrooi met de geraspte gruyère.
  • Rol het belegde deeg op tot croissants en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 15 minuten in de oven.
Spinazie bakken
2
  • Verwarm 1 el olijfolie in een pan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan. Voeg een snuif zout en peper toe.
  • Bak de spinazie 1 minuut al roerend, of tot deze begint te slinken. Haal vervolgens van het vuur.
  • Bak de briochebroodjes en paashaantjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven.
Eieren pocheren
3
  • Breng een grote pot met water aan de kook (zie Tip). Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pot ontstaat. Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 4 - 5 minuten.
  • Gebruik een frituurschep om elk ei voorzichtig uit de pot te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Tip: Durf je het pocheren niet aan en speel je liever op safe? Kook de eieren dan gewoon in de schil: 6 minuten voor een zacht- en 10 minuten voor een hardgekookt ei.

Eggs royale maken
4
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
  • Snijd de briochebroodjes open en leg op de borden. Beleg met een schep spinazie en een zalmsneetje. Leg de eieren hierop en schenk de hollandaisesaus hierover.
Yoghurtbowl maken
5
  • Pers de appelsienen uit.
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen.
  • Garneer met de frambozen, cranberry-pittenmix en besprenkel met honing.
Tafel dekken
6
  • Vul de tafel met de paashaantjes, confituur, paashaasboter, yoghurt, broodjes en het verse appelsiensap.
  • Leg de gevulde croissants op een serveerschaal en zet op tafel.

Vrolijk Pasen!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

met spinazie en witte rijst
Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

met spinazie en salie
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaten, spinazie, bonen en rijst
Bulgurbowl met zoete varkenshaas

Bulgurbowl met zoete varkenshaas

met geroosterde courgette, spinazie en witte kaas
Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

met geroosterde wortel, spinazie en rozijnen
Gigli met Midden-Oosterse kruiden

Gigli met Midden-Oosterse kruiden

met witte kaas en spinazie
Romige cheesecake met passievruchtsaus

Romige cheesecake met passievruchtsaus

met speculaascrumble, pistachenoten en appelsien
Quiche lorraine

Quiche lorraine

met prei, spek, zure room en kaas
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

Met avocado, sinaasappel, komkommer
Frittata met chorizo, spinazie en witte kaas

Frittata met chorizo, spinazie en witte kaas

met paprika en belegen kaas
Champignonomelet

Champignonomelet

met verse bladpeterselie
Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

met couscous in munt-spinaziepesto, feta en rozijntjes
Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde tomaten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

met citroenmayonaise, pompoen en pastinaak
Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

met champignons, prei en Italiaanse kruiden
Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

met gekaramelliseerde ui en ras el hanout
Tournedos met hollandaisesaus

Tournedos met hollandaisesaus

met kruidenkrieltjes, salade en honing-mosterddressing
Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

met volkoren tortilla's, tomatensalsa en mais
Grote scampi's met verse tagliatelle

Grote scampi's met verse tagliatelle

in pikante tomatensaus met Brandt & Levie-varkensworst
Brandt & Levie-varkensworst met stoemp en witte kaas

Brandt & Levie-varkensworst met stoemp en witte kaas

met verborgen groenten voor kinderen: prei, wortel en ui
Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

met spekreepjes, rode wijn en kleine rucolasalade
Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

met kruidige bulgur, courgette en verse munt
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderpuree en knapperige witloofsalade
Bulgogibowl met steak

Bulgogibowl met steak

met rijst, sesam-koolsla en gomasio
Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

met lente-ui en zwart sesamzaad
Romige masala linzensoep met naan

Romige masala linzensoep met naan

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Romige lasagne met venkel en prei

Romige lasagne met venkel en prei

met vers basilicum, Italiaanse kaas en oregano
Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

met knoflook-gemberrijst en gefrituurde uitjes
Pasta caprese met serranoham

Pasta caprese met serranoham

met rode pesto en pompoenpitten
Zalm met krieltjessalade

Zalm met krieltjessalade

met appel, venkel en dille
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

met verse kruiden, gebakken ui en puntpaprika
Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

met patatjes met rozemarijn en geroosterde broccoli
Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

met wortel, tomaat en bleekselder