topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brunchbox | Moederdag

Brunchbox | Moederdag

4 porties | Box met 3 brunchrecepten, vers appelsiensap en een gekookt eitje

Niets beter dan op Moederdag verrast worden met een heerlijke brunch! Met de Brunchbox is dat zo geregeld. Met drie verschillende receptjes voor vier personen, vers appelsiensap en een gekookt eitje wordt niet alleen mama, maar iedereen aan tafel in de watten gelegd.

Op het menu: wentelteefjes van suikerbrood met mascarpone, yoghurt-bowls met vers fruit en gevulde croissants met ham en kaas. Als dat geen verwennerij is!

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Sesamzaad
Haver
Walnoten
Cashewnoten
Lupine
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

1 pak(ken)

Danerolles - Croissantdeeg

(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose), Gluten)

50 gram

Coburgerham

75 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

500 gram

Yoghurt op z'n Grieks

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ pak(ken)

Granola

(Bevat Sesamzaad, Haver, Walnoten, Cashewnoten Kan bevatten Lupine, Pinda's, Noten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)

1 stuk(s)

Suikerbrood

(Bevat Lupine, Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose), Eieren Kan bevatten Soja, Gluten, Noten, Sesamzaad)

300 gram

Verse frambozen en blauwe bessen

100 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

6 stuk(s)

Ei

200 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gemalen kaneel

250 gram

Aardbei

6 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)2793 kcal
Energie (kJ)11686 kJ
Vetten130.6 g
waarvan verzadigd60.7 g
Koolhydraten303.5 g
waarvan suikers190 g
Vezels29.3 g
Eiwitten76.8 g
Zout9.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Koekenpan
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Serveerschaal

Instructies

Croissants vullen en bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Open het blik croissantdeeg en snijd zes driehoeken los langs de stippellijnen.
  • Verdeel de coburgerham over het deeg en bestrooi met de geraspte gruyère.
  • Rol het belegde deeg op tot croissants en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 15 minuten in de oven.
Verloren brood maken
2
  • Snijd het suikerbrood in sneetjes van 2 cm dik.
  • Klop in een diep bord de melk, 2 eieren, 1/2 zakje kaneel en een snuifje zout met een garde.
Verloren brood bakken
3
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Wentel de suikerbroodsneetjes door het eimengel, leg in de pan en bak ongeveer 3 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.
Eieren koken
4
  • Zet een steelpannetje op het vuur met genoeg water om de overige eieren helemaal onder water te zetten. 
  • Breng het water aan de kook en voeg de overige eieren voorzichtig één voor één toe met een lepel zodra het water goed aan de kook is.
  • Kook de eieren 6 minuten voor een zacht of 8 minuten voor een hardgekookt eitje.
Yoghurt voorbereiden
5
  • Pers het sap van de appelsienen uit.
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen.
  • Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd de aardbeien in schijfjes.
  • Garneer de yoghurt met de granola.
  • Maak met blauwe bessen en aardbeien een hart op de yoghurt (zie Tip).

Tip: Serveer eventueel het overige fruit ernaast.

Serveren
6
  • Dek de tafel met de yoghurt-bowls, gekookte eitjes en het verse appelsiensap.
  • Leg de croissants op een serveerschaal.
  • Verdeel het verloren brood over de borden en garneer met de mascarpone en frambozen.

Tip: Fijne moederdag!