Skip to main content
Philly cheesesteak met loaded frieten
Philly cheesesteak met loaded frieten

Philly cheesesteak met loaded frieten

met zoetzure ui, piri-pirikruiden en paprika

4.3
(70)

Zowel Philly cheesesteak als loaded fries zijn Amerikaanse klassiekers die al decennia geliefd zijn. Ze zijn allebei op zichzelf al heerlijk, dus het is geen verrassing dat deze combinatie zo goed werkt!

Labels:
Eiwitrijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

250 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

BBQ-rub

1.5 tl

Piri-pirikruiden

40 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

1 el

[Plantaardige] boter

100 ml

Water voor saus

1 el

Olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3361 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten38.3 g
waarvan verzadigd18.7 g
Koolhydraten67.6 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels14.9 g
Eiwitten45.5 g
Zout1.3 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Kleine steelpan
Garde
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Frieten maken
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen grondig of schil en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik.

Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Frieten bakken
2

Voeg de frieten toe aan een kom en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en snijd de ui in halve ringen.

Ui zoetzuur maken
3

Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de paprika en de helft van de ui 7 - 8 minuten. Meng in een kom de rodewijnazijn met de suiker en de overige ui. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart en schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Kaassaus maken
4

Verhit een klontje boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak tot het begint te geuren. Roer met een garde de aangegeven hoeveelheid water langzaam door de bloem, tot er een saus ontstaat. Roer de kaas erdoorheen en laat smelten. Voeg de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe, roer goed en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.

Steak bakken
5

Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de boter goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en breng op smaak met peper. Laat minstens 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Bestrooi de frieten wanneer ze klaar zijn met de piri-pirikruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Schep goed om.

Serveren
6

Snijd de steak in sneetjes. Serveer de frieten op borden en verdeel de groenten eroverheen. Besprenkel met de kaassaus. Leg de steak erbovenop. Garneer met de zoetzure ui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders