Zowel Philly cheesesteak als loaded fries zijn Amerikaanse klassiekers die al decennia geliefd zijn. Ze zijn allebei op zichzelf al heerlijk, dus het is geen verrassing dat deze combinatie zo goed werkt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Steak
250 gram
Aardappelen
½ zakje(s)
BBQ-rub
1.5 tl
Piri-pirikruiden
40 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Rode ui
½ el
Bloem
1 el
[Plantaardige] boter
100 ml
Water voor saus
1 el
Olijfolie
1 el
Rodewijnazijn
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen grondig of schil en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik.
Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.
Voeg de frieten toe aan een kom en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en snijd de ui in halve ringen.
Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de paprika en de helft van de ui 7 - 8 minuten. Meng in een kom de rodewijnazijn met de suiker en de overige ui. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart en schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Verhit een klontje boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak tot het begint te geuren. Roer met een garde de aangegeven hoeveelheid water langzaam door de bloem, tot er een saus ontstaat. Roer de kaas erdoorheen en laat smelten. Voeg de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe, roer goed en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de boter goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en breng op smaak met peper. Laat minstens 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Bestrooi de frieten wanneer ze klaar zijn met de piri-pirikruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Schep goed om.
Snijd de steak in sneetjes. Serveer de frieten op borden en verdeel de groenten eroverheen. Besprenkel met de kaassaus. Leg de steak erbovenop. Garneer met de zoetzure ui.