topBanner
Limousinburger met gekaramelliseerd witloof

Limousinburger met gekaramelliseerd witloof

met aardappelschijfjes en een frisse salade

Lees meer

Limousinrunderen zijn niet zomaar runderen. Ze grazen in polderweides in het Belgische Schore en krijgen natuurlijke voeding zoals voedzame spelt en eiwitrijke luzerne - en dat proef je!

Labels:Familie
Allergenen:MosterdEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Vastkokende aardappelen

3 stuks

Witlof

15 g

Zonnebloem-pompoenpittenmix

60 g

Mesclun

2 stuks

Limousinburger

(BevatMosterd)

50 g

Mayonaise

(BevatMosterd, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ tl

Mosterd

½ tl

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4040 kJ
Energie (kcal)966 kcal
Vetten64.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan of grote koekenpan
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen en verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig, snijd in plakken van 1/2 cm en kook 5 minuten in de pan met deksel. Snijd ondertussen het witloof in de lengte in parten. Laat de harde kern zitten zodat de bladeren niet loslaten.

2

Giet de aardappelen af, dep droog met keukenpapier en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappelen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 20 minuten in de oven.

3

Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een hapjespan of grote koekenpan met deksel en bak het witloof 1 minuut rondom op hoog vuur. Zet het vuur lager, bestrooi het witloof met peper en zout en bak, afgedekt, 10 – 15 minuten.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloem-pompoenpittenmix tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan. Meng in een saladekom de mosterd en wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de mesclun door de dressing.

5

Verhit, als de aardappelen en het witloof bijna klaar zijn, de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de Limousinburger ongeveer 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat 1 minuut rusten. Zet het vuur van het witloof hoog, voeg de honing toe en karamelliseer het witloof 2 minuten. Schep tussendoor voorzichtig om.

6

Verdeel het witloof, de aardappelen en limousinburger over de borden en serveer met de salade en de mayonaise. Garneer de salade met de zonnebloem-pompoenpittenmix.