Meatier burger met gekaramelliseerd witloof
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Meatier burger met gekaramelliseerd witloof

Meatier burger met gekaramelliseerd witloof

met aardappelschijfjes en een frisse salade

Limousinrunderen zijn niet zomaar runderen. Ze grazen in polderweides in het Belgische Schore en krijgen natuurlijke voeding zoals voedzame spelt en eiwitrijke luzerne - en dat proef je!

Labels:
Familie
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Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

240 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Witloof

10 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

30 gram

Mesclun

1 stuk(s)

Limousinburger

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

¼ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] boter

¼ tl

Mosterd

½ el

Honing

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Voedingswaarden

Energie (kcal)966 kcal
Energie (kJ)4040 kJ
Vetten64 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers14 g
Vezels11.5 g
Eiwitten30 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Cuire et couper
1

Pour les pommes de terre, portez 300 ml d’eau par personne à ébullition dans la casserole et préchauffez le four à 220 degrés. Lavez soigneusement les pommes de terre, coupez-les en rondelles de 1/2 cm d’épaisseur et faites-les cuire 5 minutes dans la casserole. Pendant ce temps, taillez les endives en quartiers dans le sens de la longueur. Laissez le cœur dur pour éviter que les feuilles ne se détachent.

Enfourner les pommes de terre
2

Égouttez les pommes de terre, séchez-les avec l’essuie-tout, puis disposez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Arrosez-les d’huile d’olive, puis salez et poivrez. Enfournez-les 20 minutes.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten vol vezels, zijn rijk aan vitaminen (B6, B11, C) en bevatten het mineraal kalium. Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk en zorgt voor een goede werking van de zenuwen en spieren.

Cuire les endives
3

Pendant ce temps, faites chauffer la moitié du beurre dans la sauteuse ou grande poêle et cuire les endives 1 minute à feu vif de chaque côté. Baissez le feu, salez et poivrez les endives, puis laissez-les cuire 10 à 15 minutes à couvert.

Préparer la salade
4

Pendant ce temps, faites chauffer la poêle à feu vif et griller les graines de courge et de tournesol à sec jusqu’à ce qu’elles commencent à sauter. Réservez-les hors de la poêle. Dans le saladier, mélangez la moutarde, le vinaigre de vin blanc et l’huile d’olive vierge extra, puis salez et poivrez. Mélangez le mesclun à la vinaigrette.

Cuire le steak haché
5

Lorsque les pommes de terre et les endives sont presque prêtes, faites chauffer le reste du beurre dans la même poêle et cuire le steak haché environ 2 minutes de chaque côté. Salez et poivrez, puis laissez reposer 1 minute. Augmentez le feu sous les endives, ajoutez du miel aux endives et faites-les caraméliser 2 minutes à feu vif. Retournez-les délicatement entre temps.

Tip: Maak je dit recept voor kinderen? Proef het witloof voordat je het serveert en voeg extra honing toe als het te bitter is.

Servir
6

Servez les endives, les pommes de terre et le steak haché sur les assiettes. Accompagnez de la salade et de la mayonnaise. Garnissez la salade des graines de courge et de tournesol.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 250 gram groente per persoon bevat?