Geroosterde groenten met cranberry's en hummus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Extra groente
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Sesamzaad
Mosterd
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Hummus

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet, Sesamzaad, Mosterd)

40 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

150 gram

Zoete aardappel

250 gram

Bloemkool

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2770 kJ
Energie (kcal)662 kcal
Vetten28.2 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten75.2 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels20.4 g
Eiwitten13.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Bulgur koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bereid de bouillon in een pot. Kook de bulgur 10 - 12 minuten. Giet daarne af en laat uitstomen.
  • Was of schil de zoete aardappel en snijd in halve maantjes van maximaal 1 cm dik. 
  • Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes.
Groenten roosteren
2
  • Meng in een grote kom de zoete aardappel en bloemkool met de olijfolie, de Midden-Oosterse kruiden, peper en zout.
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 18 - 20 minuten in de oven.
Dressing maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kleine kom de helft van de verse kruiden met de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een andere kleine kom de hummus met de aangegeven hoeveelheid water. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over de borden. Schep de zoete aardappel en de bloemkool over de bulgur. 
  • Besprenkel met de hummus en de kruidendressing.
  • Garneer met de cranberry's en de overige verse kruiden.