
Vandaag maak je zelf muhammara - een pikante dip met de kleur (ahmar) verscholen in zijn naam - rood(kleurig) in het Arabisch.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
75 gram
Bulgur
(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver)
½ stuk(s)
Naan met kruiden
(Bevat: Tarwe, Gluten)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Rode ui
⅕ stuk(s)
Rode peper
¼ stuk(s)
Citroen
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
⅓ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat: Noten, Walnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
40 gram
Hummus
(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet, Sesamzaad, Mosterd)
1 tl
Bruine basterdsuiker
2 el
Olijfolie
175 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Rodewijnazijn
½ tl
Suiker



Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle bulgur, maar gebruik 2/3. De overige bulgur kun je in de koelkast bewaren om een andere keer te gebruiken.


