In dit recept poffen we de aubergine. Dat duurt misschien wat langer, maar betaalt zich dubbel en dik terug in smaak. Eet smakelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Aubergine
¼ pak(ken)
Linzen
¼ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
75 gram
Le Gehackt Super Hâché van De Vegetarische Slager®
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
25 gram
Geraspte Goudse kaas
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
75 gram
Biologische volle yoghurt
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1.5 el
Olijfolie
0.12 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes. Verdeel de aubergineblokjes over een bakplaat met bakpapier en meng met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aubergine 17 - 20 minuten in de oven.
Snipper de ui. Snijd de wortel in blokjes van 1 cm (zie Tip). Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de ui en wortel 3 - 5 minuten.
Tip: Snijd de blokjes niet te grof, anders garen ze niet snel genoeg.
Voeg het plantaardig gehakt en de Midden-Oosterse kruidenmix toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en bak 3 - 4 minuten verder. Blus af met de zwarte balsamicoazijn.
Giet de linzen af in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg de tomatenblokjes en linzen toe aan de pan, roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Kook de saus 3 - 4 minuten op laag vuur.
Schep de helft van de saus op de bodem van een ovenschaal en bedek de saus met de helft van de aubergineblokjes. Verdeel de overige saus over de laag met aubergineblokjes. Leg de overige aubergineblokjes bovenop de saus. Verdeel de yoghurt over de aubergine. Breng op smaak met peper en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de schotel 15 - 20 minuten in de oven, of tot de korst goudbruin kleurt.
Verdeel de linzenschotel over de borden.
Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij het behoud van een gezonde bloeddruk.