Orzo met 1001-kruiden-gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met 1001-kruiden-gehakt

Orzo met 1001-kruiden-gehakt

met pecorino, mascarpone, champignons en prei

Het rundergehakt in dit gerecht is alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½

Tomatenpuree

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

65 gram

Champignons

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3317 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten37.9 g
waarvan verzadigd21.2 g
Koolhydraten71.9 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels12.8 g
Eiwitten36.3 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in schijfjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. 
  • Kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog in de pot met deksel op laag vuur (zie Tip). Schep regelmatig om. 

Tip: Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Saus maken
2
  • Verhit de boter in een grote sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui, champignons, knoflook, Midden-Oosterse kruidenmix en rode peper 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Snijd ondertussen de prei in halve ringen.
Op smaak brengen
3
  • Roer de prei erdoor en bak, afgedekt, 5 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de balsamicoazijn en de orzo toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de helft van de mascarpone toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden en schep op elk bord 1 lepel mascarpone.
  • Garneer met de geraspte pecorino.