Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes

Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes

in zoete Aziatische saus met spitskool en broccoli

De spitskool en broccoli zijn alvast voor je gesneden. Dat scheelt jou weer tijd in de keuken!

Labels:
Familie
Allergenen:
Soja
•Tarwe
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Brede rijstnoedels

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Ui

¼ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2826 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten66.4 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels7.8 g
Eiwitten29.4 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

•Koekenpan met deksel
•Pan

Instructies

Groenten bakken
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui met de spitskool en broccoli, afgedekt, 4 - 5 minuten.
Noedels koken
2
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de noedels 6 - 7 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel af onder koud water.
  • Besprenkel de noedels met de overige zonnebloemolie en meng goed. Bewaar apart.
  • Voeg de Koreaanse kruidenmix en het rundergehakt toe aan de groenten. Bak het gehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur.
Saus maken
3
  • Verlaag het vuur en voeg de zoete Aziatische saus, sojasaus en ketjap manis toe aan het gehakt (zie Tip).
  • Bak 2 - 3 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Let je op je zoutinname? Laat dan de sojasaus achterwege en voeg later tijdens het serveren eventueel sojasaus toe.

Serveren
4
  • Voeg vlak voor serveren de noedels toe aan de pan en meng goed door.
  • Serveer de noedels met gehakt en groenten op borden en garneer met de gefrituurde uitjes.