Skip to main content
Kipsaté met pindasaus
Kipsaté met pindasaus

Kipsaté met pindasaus

4 porties | met verse koriander en gefrituurde uitjes

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze kipsaté is natuurlijk heerlijk voor op de barbecue, maar ook zeker in de oven te bereiden! Je serveert de spiesen met pindasaus, en garneert het geheel met geurige koriander en knapperige gefrituurde uitjes.

Labels:
Recept
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

10 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Hoisinsaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

120 gram

Pindasaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Pinda's, Zwaveldioxide en sulfiet)

30 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

400 gram

Kippendijreepjes

4 stuk(s)

Spies

Zelf toevoegen

2.5 el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Ketjap of zoete sojasaus

naar smaak

Pikante rode saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2552 kJ
Energie (kcal)610 kcal
Vetten36.7 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten26.3 g
waarvan suikers19 g
Vezels2.8 g
Eiwitten42.8 g
Zout4.9 g

Benodigdheden

Kom
Steelpan

Instructies

1
  • Snijd de koriander fijn.
  • Snijd de kip in de lengte in dunne repen.
  • Meng in een kom de hoisinsaus met de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kip toe eng meng met de marinade en zet opzij.
2
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Rijg de kip aan de spiesen.
  • Leg de kipspiesen op de barbecue en grill 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is.

Tip: Je kunt de kipspiesen ook 8 - 10 minuten in de oven roosteren, of in de koekenpan bakken.

3
  • Voeg de pindasaus en ketjap manis toe aan een steelpan en roer goed door.
  • Verwarm de pindasaus 3 - 5 minuten.
  • Voeg sambal naar smaak toe.
4
  • Leg de kipspiesen op een serveerschaal.
  • Serveer de pindasaus ernaast. Garneer met de gefrituurde uitjes.
  • Bestrooi de kip met de koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Vlees- en veggiekwartet

Vlees- en veggiekwartet

met raclettekaas en satésaus
Couscous met halloumi en gepofte paprika

Couscous met halloumi en gepofte paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt
Plat de riz aux crevettes à l’espagnole

Plat de riz aux crevettes à l’espagnole

Avec des olives, de la coriandre et du citron
Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

met sojascheuten, pinda's, limoen en koriander
Mini-hamburgers en kipsaté

Mini-hamburgers en kipsaté

met pindasaus en whiskeysaus
Rijstbowl met kipfilethaasje en knoflook

Rijstbowl met kipfilethaasje en knoflook

met krokante pinda's en mangochutney-mayonaise
HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

en extra tomaat, limoen en avocado
Meatier burger met Mexicaanse twist

Meatier burger met Mexicaanse twist

met tomatensalsa, zelfgemaakte guacamole en nacho's met cheddar en jalapeño's
Kippendijreepjes als extra

Kippendijreepjes als extra

200 g | 2 porties
Pastei met kip en Surinaamse kruiden

Pastei met kip en Surinaamse kruiden

met aardappel, sperziebonen en appel
Gefrituurde uitjes als extra

Gefrituurde uitjes als extra

30 g
Kippendijreepjes met kebabkruiden als extra

Kippendijreepjes met kebabkruiden als extra

200 g | 2 porties
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra

Veggie + protein - Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra

met avocadodip, witte kaas, tomaat, limoen en koriander
Veggie + Protein - Parelcouscoussalade met varkensworst als extra

Veggie + Protein - Parelcouscoussalade met varkensworst als extra

met feta, avocado en koriander
Hoisin flammkuchen met aubergine en kastanjechampignons

Hoisin flammkuchen met aubergine en kastanjechampignons

met frisse komkommersalade
Double veggie - Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

Double veggie - Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

met paprika en sojabonen als extra
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

met avocado, feta en koriander
Koreaanse stoemp met sticky vegetarische runderstukjes

Koreaanse stoemp met sticky vegetarische runderstukjes

met andijvie en wortel
Scampi's op z'n Mexicaans met limoen-korianderrijst

Scampi's op z'n Mexicaans met limoen-korianderrijst

met tomatensaus en zelfgemaakte tortillachips

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla