Hoisin flammkuchen met aubergine en kastanjechampignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisin flammkuchen met aubergine en kastanjechampignons

Hoisin flammkuchen met aubergine en kastanjechampignons

met frisse komkommersalade

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Soja
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Aubergine

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

125 gram

Kastanjechampignons

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)470 kcal
Energie (kJ)1967 kJ
Vetten19.4 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten54.8 g
waarvan suikers10 g
Vezels6 g
Eiwitten14 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan of grote koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de aubergine in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de champignons in schijfjes. 

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de aubergine en de champignons toe en bak 6 - 8 minuten.

Saus maken
3

Voeg de hoisinsaus toe aan de pan met aubergine en champignons en bak 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Komkommer marineren
4

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Meng in een kom per persoon: 1 tl sesamolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de komkommer toe, meng goed en laat staan tot gebruik. 

Flammkuchen beleggen
5

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en verdeel de zure room erover. Beleg met de aubergine, champignons en ui. Breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen 8 – 10 minuten in de oven.

Serveren
6

Besprenkel de flammkuchen met honing naar smaak. Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de komkommersalade.