Kippendij in romige cheddar-biersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kippendij in romige cheddar-biersaus

Kippendij in romige cheddar-biersaus

Met geroosterde aardappeltjes en broccoli

In dit bourgondische gerecht serveer je stukjes kippendij in een romige biersaus. Naast champignons en cheddar bevat deze saus Affligem Blond, een Belgisch abdijbier met een ronde smaak van tropisch fruit. De cheddar maakt de saus lekker hartig en het bier zorgt ervoor dat de smaken extra worden versterkt.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Champignons

½ stuk(s)

Sjalot

2 leaves

Verse salie

100 gram

Kippendijreepjes

40 ml

Affligem Blond

(Bevat Gluten)

1.5 el

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3648 kJ
Energie (kcal)872 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels12 g
Eiwitten43 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan

Instructies

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in smalle parten. Meng de aardappelen met de helft van de olijfolie op één helft van een bakplaat met bakpapier breng op smaak met peper en zout (de broccoli bak je straks mee op de andere helft). Bak de aardappelen 30 – 40 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om.

bakken
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Haal de aardappelen na 18 – 24 minuten uit de oven en verdeel de broccoli over de lege helft van de bakplaat. Meng de broccoli met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de laatste 12 – 16 minuten mee met de aardappelen in de oven, of tot de roosjes gaar zijn en bruin kleuren.

kip
3

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de champignons in plakken. Snijd 2 blaadjes salie per persoon in reepjes. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de kippendijstukjes in 4 – 6 minuten gaar op middelhoog vuur. Haal de kip uit de pan en bewaar apart.

stoven
4

Voeg de sjalot toe aan dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg vervolgens ook de champignons toe aan de pan en bak ze in 4 – 5 minuten bruin. Schenk het Affligem Blond in de koekenpan, zet het vuur middellaag en laat het bier inkoken tot een kwart van zijn oorspronkelijke volume.

biersaus
5

Voeg de groentebouillon en de crème fraîche toe aan de koekenpan, roer goed en laat 5 – 7 minuten zachtjes koken, of totdat het vocht is ingedikt tot een saus. Meng vervolgens de kip, de cheddar en de salie door de saus en laat nog 1 minuut zachtjes koken, of tot de cheddar is gesmolten. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de aardappelen en de broccoli over de borden. Serveer met de kippendij in cheddar-biersaus.