Vandaag maak je geen lasagne van de verse lasagnebladen, maar gebruik je ze voor cannelloni. Een Italiaans gerecht dat lijkt op lasagne, maar in plaats van laagjes maak je rolletjes. Om je vingers bij af te likken!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
125 gram
Champignons
3 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Spinazie
200 gram
Passata
100 gram
Verse lasagnebladen
40 gram
Roomkaas
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel om de lasagnebladen te blancheren. Snijd de champignons in plakjes en vervolgens fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut en voeg dan de fijngesneden champignons toe. Bak de champignons in 4 – 5 minuten zacht en voeg dan 2/3 van de spinazie in delen toe (de rest gebruik je in stap 4). Bak de spinazie 2 – 3 minuten mee, of totdat de spinazie geslonken is. Schep het geheel over in een vergiet en laat uitlekken en afkoelen tot gebruik.
Verhit dezelfde hapjespan op middelhoog vuur, voeg de passata toe met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/4 bouillonblokje (zie Tip), 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 2 el water. Roer goed door en kook het geheel 4 – 5 minuten. Meng de roomkaas en de helft van de geraspte Italiaanse kaas in een kom. Meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Heb je geen paddenstoelenbouillon in huis? Gebruik dan groentebouillon.
Snijd ondertussen de lasagnebladen in de breedte door de helft, zodat je 4 cannelloni per persoon kunt maken. Blancheer de lasagnebladen 3 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel af met koud water, smeer de vellen in met 1/2 el olijfolie per persoon zodat ze niet gaan plakken (zie Tip). Leg de stroken op een snijplank en verdeel eerst het roomkaasmengsel erover. Leg dan de overige rauwe spinazie erop en verdeel vervolgens het spinazie-champignonmengsel erover. Begin bij het kortste eind en rol de gevulde lasagnebladen op.
Tip: Let op: De vellen plakken makkelijk aan elkaar! Laat de vellen niet te lang op elkaar liggen; probeer zo snel mogelijk door te gaan met het vullen.
Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal en leg de cannelloni hierop. Giet vervolgens de rest van de saus over de cannelloni zodat alles bedekt is. Bestrooi met de overige kaas. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak de cannelloni 25 - 35 minuten, verwijder na 15 minuten het aluminiumfolie.
Schep de cannelloni uit de schaal en verdeel over de borden.