Skip to main content
Italiaanse loaded fries met kipgehakt
Italiaanse loaded fries met kipgehakt

Italiaanse loaded fries met kipgehakt

met basilicum-mayonaise

4.2
(854)

Loaded fries betekent letterlijk geladen of beladen frietjes. Vandaag maak jij een Italiaanse variant!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Mosterd
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

20 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

15 ml

Basilicumcrème met citroen

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

65 gram

Rode kerstomaten

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)966 kcal
Energie (kJ)4041 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers11 g
Vezels14.9 g
Eiwitten43 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Frieten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier.
  • Meng de frieten in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer voor een knapperiger resultaat. Schep halverwege om.
Snijden
2
  • Snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 4 minuten rul.
  • Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Loaded fries maken
3
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  • Verdeel het kipgehakt mengsel over de frieten.
  • Verdeel de mozzarella en Italiaanse kaas erover en bak nog 2 - 3 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is (zie Tip).
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de basilicumcrème met citroen en per persoon 1/4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat dan de mozzarella en Italiaanse kaas achterwege. Gebruik ook de helft van de basilicum-mayonaise. Verwerk de overige ingredienten de volgende dag in de soep, tussen een lunchbroodje of in een lunchsalade.

Serveren
4
  • Halveer de cherrytomaten. Doe deze in een kom en voeg per persoon 1 tl zwarte balsamico azijn toe. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie.
  • Verdeel de cherrytomaten over de loaded fries en druppel de basilicum-mayonaise erover heen.
  • Serveer de loaded fries.

Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders