Skip to main content
Italiaanse loaded fries met kipgehakt
Italiaanse loaded fries met kipgehakt

Italiaanse loaded fries met kipgehakt

met basilicum-mayonaise

Loaded fries betekent letterlijk geladen of beladen frietjes. Vandaag maak jij een Italiaanse variant!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Senf
Egg
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

20 gram

Mayonaise

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

15 ml

Basilicumcrème met citroen

½ bol(len)

Mozzarella

65 gram

Rode kerstomaten

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)966 kcal
Energie (kJ)4041 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers11 g
Vezels14.9 g
Eiwitten43 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Frieten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier.
  • Meng de frieten in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer voor een knapperiger resultaat. Schep halverwege om.
Snijden
2
  • Snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 4 minuten rul.
  • Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Loaded fries maken
3
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  • Verdeel het kipgehakt mengsel over de frieten.
  • Verdeel de mozzarella en Italiaanse kaas erover en bak nog 2 - 3 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is (zie Tip).
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de basilicumcrème met citroen en per persoon 1/4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat dan de mozzarella en Italiaanse kaas achterwege. Gebruik ook de helft van de basilicum-mayonaise. Verwerk de overige ingredienten de volgende dag in de soep, tussen een lunchbroodje of in een lunchsalade.

Serveren
4
  • Halveer de cherrytomaten. Doe deze in een kom en voeg per persoon 1 tl zwarte balsamico azijn toe. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie.
  • Verdeel de cherrytomaten over de loaded fries en druppel de basilicum-mayonaise erover heen.
  • Serveer de loaded fries.

Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais

Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais

met prei, Siciliaanse kruiden en geraspte oude kaas
Romige aardappelsoep met garnalen

Romige aardappelsoep met garnalen

met mais, tomaat en kokosmelk
Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree

Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree

met tomaat en frisse komkommersalade
Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

met spekjes en gebakken rode ui
Kung pao kip

Kung pao kip

met paprika, cashewnoten en bruine rijst
Visburger met zelfgemaakte knoflooksaus

Visburger met zelfgemaakte knoflooksaus

met rodekool-komkommer slaw en aardappelblokjes
Gehaktballetjes in tomatensaus met frietjes

Gehaktballetjes in tomatensaus met frietjes

met frisse komkommersalade
Kipfilet met tuinkruiden en knoflook in paddenstoelenjus

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook in paddenstoelenjus

met pompoen-aardappelpuree
Varkensoester met zelfgemaakte jus

Varkensoester met zelfgemaakte jus

met broccoli en wortelpuree
Vispannetje met kabeljauw, prei en room

Vispannetje met kabeljauw, prei en room

met aardappelpuree
Visburger met ovenfrietjes

Visburger met ovenfrietjes

met ravigotesaus en frisse salade
Spinaziestoemp met boerenworst

Spinaziestoemp met boerenworst

met kastanjechampignons, knolselderij en pecannoten
Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

met spekjes en piccalilly
Stoemp met gehaktballetjes

Stoemp met gehaktballetjes

met snijbonen, wortel en zoete uienjus
Pasta pesto met courgette en mozzarella

Pasta pesto met courgette en mozzarella

met rucola, peterselie en basilicum
NL: Hutspot met rookworst // BE: Hutsepot met rookworst

NL: Hutspot met rookworst // BE: Hutsepot met rookworst

met gebakken spruitjes en spekblokjes
Gebakken zalm in dilleroomsaus

Gebakken zalm in dilleroomsaus

met sperziebonen, wortel en aardappelpuree
Pasta met serranoham, mozzarella en rode pesto

Pasta met serranoham, mozzarella en rode pesto

met geroosterde pompoenpitten
NL: Prei-pastinaakstamppot met varkensworstjes in spek // BE: Prei-pastinaakstoemp met varkensworstjes in spek

NL: Prei-pastinaakstamppot met varkensworstjes in spek // BE: Prei-pastinaakstoemp met varkensworstjes in spek

met zelfgemaakte jus
Blinde vink met aardappelgratin

Blinde vink met aardappelgratin

met broccoli, zelfgemaakte uienjus en tijm

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes