topBanner
Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

met rijst, paksoi en champignons

3.2/4(274)
Lees meer

Houd je kokosmelk en rijst over? Maak hiervan een exotische rijstpudding door ze samen te koken met wat vanille en verse mango.

Allergenen:Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Champignons

2 stuk(s)

Kipfilet

150 gram

Basmatirijst

250 ml

Kokosmelk

1 stengel(s)

Vers citroengras

½ zakje(s)

Gedroogde laos

200 gram

Paksoi

½ stuk(s)

Limoen

10 ml

Vissaus

(BevatVis)

400 ml

Water

Zelf toevoegen

⅔ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

1 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2802 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels4 g
Eiwitten36 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Soeppan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de kip in blokjes. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een soeppan met deksel en verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan. Voeg 125 ml kokosmelk toe per persoon. Knik de stengels citroengras op 3 plaatsen en voeg ook toe aan de soep.

3

Verlaag het vuur zodat de bouillon zachtjes verder pruttelt en roer regelmatig. Voeg de rode peper, knoflook en champignons toe aan de bouillon. Voeg per persoon: 1/4 zakje gedroogde laos en 1/2 tl bruine suiker toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de kip toe en laat 5 minuten zachtjes meekoken. Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes. Pers de limoen uit.

4

Voeg de paksoi toe. Breng de soep op smaak met per persoon: 1 tl vissaus en 1 tl limoensap. Kook nog 2 minuten. Haal de stengels citroengras uit de soep. Verdeel de rijst over kommetjes en schep de soep erover.