HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPastaschotel Met Kip En Gegrilde Aubergine
topBanner
Pastaschotel met kip en gegrilde aubergine

Pastaschotel met kip en gegrilde aubergine

met mozzarella en vers basilicum

Lees meer

In het Engels heet aubergine eggplant. De aubergine die ze vroeger veel kweekten was namelijk kleiner, rond en wit - zoals een ei!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Caloriebewust
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

90 gram

Volkoren penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Aubergine

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

2 stuk(s)

Kipfilet

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2756 kJ
Energie (kcal)659 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels11 g
Eiwitten48 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Bord
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken. Snipper de sjalot. Snijd de basilicumblaadjes fijn en bewaar apart.

3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, sjalot en Italiaanse kruiden toe. Bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenblokjes. Roer goed en breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel, afgedekt, tot verder gebruik.

4

Verspreid 2 el bloem per persoon met peper en zout over een groot bord. Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken dan door de bloem. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 4 - 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit met de overige aubergineplakken.

5

Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Verhit de roomboter in de koekenpan van de aubergine op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 – 4 minuten per kant. Meng de penne door de tomatensaus. Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal, leg de kipfilet erop en verdeel de aubergine erover. Scheur de mozzarella boven de ovenschaal en bak 5 - 8 minuten in de oven.

6

Verdeel de pasta, kip en aubergine over de borden. Garneer met het basilicum.