Kapsalon met kipgyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kapsalon met kipgyros

Kapsalon met kipgyros

met zelfgemaakte ovenfrietjes, sla en kerstomaten

Met Griekse gyros geef je een originele draai aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Kipgyros

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

1.5 el

Karnemelk

1 el

Olijfolie

2 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3347 kJ
Energie (kcal)800 kcal
Vetten49.7 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten57.8 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels11.3 g
Eiwitten27.2 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Keukenpapier
•Saladekom
•Kleine kom
•Koekenpan

Instructies

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met de helft van de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven. Bak langer voor een knapperiger resultaat. Schep halverwege om.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten bijvoorbeeld boordevol vitamine B6 en B11 - deze dragen bij aan je energieniveau.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de tomaten. Snijd de komkommer in schijfjes en snijd of knip de bieslook fijn.

Dressing  maken
3

Maak in een saladekom een dressing van de karnemelk, de bieslook en 1 1/2 el mayonaise per persoon (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan wat minder naar smaak.

Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang dit dan door yoghurt, melk of extra mayonaise. De dressing kan wat dikker of dunner worden, maar dit doet niets af aan de smaak!

Kipgyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 - 7 minuten gaar.

Salade mengen
5

Meng ondertussen in de saladekom de radicchio, ijsbergsla, komkommer en de tomaten met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros over het geheel. Schep de knoflookmayonaise erbovenop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de frietjes (zie Tip).

Tip: Houd je van pikant en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan het kapsalon toe.