Skip to main content
Kalfssukade met rodewijnsaus met knapperige pompoenparten uit de oven
Kalfssukade met rodewijnsaus met knapperige pompoenparten uit de oven

Kalfssukade met rodewijnsaus met knapperige pompoenparten uit de oven

met kaasplankje als nagerecht

In december verwen jij je tafelgenoten met een restaurantwaardig diner. De kalfssukade serveer je met rodewijnsaus en pompoen uit de oven. Als afsluiter geniet je van een https://cdn.hellofresh.com/nl/cms/Recepten PDF/51.19.2.NL_Kaasplankje.pdf" target="kaasplank met onder andere geitenkaas en camembert">kaasplank met onder andere geitenkaas en camembert.

Allergenen:
Noten
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Hokkaido pompoen

20 gram

Pecannoten

5 gram

Verse tijm

13 gram

Panko paneermeel

25 gram

Belegen geitenkaas, geraspt

35 ml

Rode wijn

0.1 tl

Gemalen kaneel

1 leaves

Laurierblad

250 gram

Kruimige aardappelen

120 gram

Kalfssukade

2.5 el

Roomboter

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5548 kJ
Energie (kcal)1326 kcal
Vetten86 g
waarvan verzadigd36.3 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels10 g
Eiwitten41 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat
Bakpapier
Steelpan
Zeef
Pan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pompoen in parten van 1 cm dik en verwijder de pitten en de zaden. Hak de helft van de pecannoten fijn (de overige pecannoten bewaar je apart voor het dessert).

Pompoen bereiden
2

Leg de pompoenparten samen met de helft van de rode ui op een bakplaat met bakpapier. Ris de blaadjes van de helft van de tijm. Meng de panko in een kleine kom met de geitenkaas, de blaadjes tijm, de pecannoten, peper en zout. Bestrijk de pompoenparten royaal met olijfolie en druk met je vingers het pankomengsel erop. Bak de pompoen met ui in 20-25 minuten zacht in de oven.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de overige rode ui en de knoflook 1-2 minuten. Voeg per persoon 50 ml water, 70 ml rode wijn, een mespunt kaneel, 1 tl suiker en 1 tl zwarte balsamicoazijn toe. Voeg ook de overige tijm en het laurierblad toe. Breng het geheel aan de kook, draai dan het vuur laag en laat in 15-20 minuten zachtjes inkoken. Giet daarna het mengsel door een zeef, giet het gezeefde mengsel terug in de pan en verhit kort. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelpuree maken
4

Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en stamp de aardappelen fijn met de aardappelstamper. Voeg 1 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer er 1 tl mosterd per persoon door en breng op smaak met peper en zout.

Kalfssukade opwarmen
5

Snijd de kalfssukade in 2 plakken per persoon. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op gemiddeld vuur en leg de plakken kalfssukade naast elkaar in de boter. Dek de pan af, zet het vuur middellaag en warm de kalfssukade in ongeveer 5 - 7 minuten op. Draai af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kalfssukade over de borden en schenk de saus erover. Schep de aardappelpuree ernaast en smeer deze uit. Leg de pompoenparten en ui op de puree.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes