Kabeljauw met bosui-yoghurtsaus en bospeen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw met bosui-yoghurtsaus en bospeen

Kabeljauw met bosui-yoghurtsaus en bospeen

Avec des carottes et des pommes de terre au four

Voor dit gerecht doe je de aardappelpartjes in de schil in de oven. Voor extra gemak zijn ze al klaar voor het bakken. De zachte kabeljauw serveer je samen met zoete bospeen uit de oven. Je maakt het helemaal af met een frisse saus van yoghurt en bosui.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

200 gram

Wortel

2 stuk(s)

Bosui

2 el

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Aardappelpartjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Mosterd

½ tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2803 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Oven voorverwarmen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verdeel de aardappelpartjes aan één helft (vanwege de bospeen die erbij komt) op een bakplaat met bakpapier.

Groente snijden
2

Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in de lengte in kwarten. Kook de bospeen, afgedekt, 10 minuten op middellaag vuur. Giet daarna af en verdeel de bospeen over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak samen met de aardappelpartjes 15 - 18 minuten in de oven of totdat ze goudbruin kleuren.

Yoghurtsaus maken
3

Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Meng de yoghurt, mosterd en extra vierge olijfolie en een deel van de bosui in een kom en bewaar apart.

Bosui bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de overig bosui 1 minuut.

Vis bakken
5

Voeg de kabeljauw toe aan de koekenpan en bak 2 - 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bospeen en aardappelenpartjes over de borden en serveer met de kabeljauw en bosui-yoghurtsaus.