Skip to main content
Japanse taco's met tofu
Japanse taco's met tofu

Japanse taco's met tofu

Met gele peen en rode peper

3.7
(274)

Dit recept is een mooi voorbeeld van fusion cuisine, oftewel een mix van keukens. In dit geval zijn smaken uit de Japanse, Mexicaanse én Spaanse keuken gecombineerd in een verrassend en kleurrijk gerecht. De frisse groenten en de gemarineerde tofu zorgen voor een mooi contrast en de rode peper geeft de taco's een beetje pit. Een lekker gerecht, dat ook nog eens leuk is om samen te eten!

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Allergenen:
Soja
Ei
Mosterd
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Gele wortel

¼ stuk(s)

Rode peper

½ pak(ken)

Tofu

(Bevat: Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Gesneden rodekool

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Aioli

(Bevat: Ei, Mosterd, Gluten Kan bevatten: Selderij, Weekdieren, Schaaldieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine, Vis, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Gluten)

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Gluten)

Zelf toevoegen

2 tl

Honing

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3833 kJ
Energie (kcal)916 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers23 g
Vezels16 g
Eiwitten28 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Rasp
Kleine kom
Grote kom
Koekenpan

Instructies

Snijden en raspen
1

Verwijder het klokhuis van de peer en rasp met een grove rasp. Rasp ook de komkommer en de gele peen met een grove rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tofu in blokjes en pers de knoflook of snijd fijn.

Salade maken
2

Meng de peer, de rodekool en de aioli in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout. Zet de salade tot gebruik in de koelkast

Mengen
3

Meng in een grote kom de komkommer en gele peen samen met de rode peper. Bewaar apart. Meng in een kleine kom de knoflook met de honing en de sojasaus.

Tofu bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak 2 – 3 minuten. Schep regelmatig om. Voeg het sojamengsel toe en bak nog 1 – 2 minuten mee.

Tortilla's verwarmen
5

Verhit een andere koekenpan zonder boter of olie. Verwarm in deze pan een voor een de tortilla's, elk 15 – 20 seconden.

Serveren
6

Serveer de tortilla's aan tafel en laat iedereen zijn eigen tortilla beleggen met de tofu, het groente-pepermengsel en de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders