De kruiden in het gehakt en de provolone geven deze ovenschotel een Italiaanse twist. Provolone is een half-harde Italiaanse kaas met een opvallende eigenschap: doordat de kaas tijdens de productie elastisch wordt, kan de kaasmaker hem in elke gewenste vorm kneden. Nog een geliefd ingrediënt uit de laars is balsamicoazijn. Door deze azijn toe te voegen aan de tomtatensaus, wordt de saus extra zoet. Lekker in combinatie met de frisse prei en zachte kaas!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Kruimige aardappelen
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Prei
100 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
¼ blik(ken)
Tomatenblokjes
50 gram
Provolonevlokken
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 tl
Gedroogde oregano
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¾ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van ongeveer 1/2 cm dik. Kook de aardappelplakken, afgedekt, in 8 – 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Verhit de roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt erbij en rul het gehakt 3 – 4 minuten.
Voeg de prei toe aan de wok of hapjespan en bak de prei 2 minuten mee met het gehakt.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Kook 2 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met de zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Schep het mengsel in een ovenschaal en leg de aardappelschijven er dakpansgewijs op. Bestrooi met de provolone en de oregano en bak 8 – 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.
Haal de ovenschaal uit de oven en laat nog 2 – 3 minuten rusten. Verdeel het gerecht over de borden.