Italiaanse preischotel met gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse preischotel met gehakt

Italiaanse preischotel met gehakt

Met aardappelschijfjes en provolone

De kruiden in het gehakt en de provolone geven deze ovenschotel een Italiaanse twist. Provolone is een half-harde Italiaanse kaas met een opvallende eigenschap: doordat de kaas tijdens de productie elastisch wordt, kan de kaasmaker hem in elke gewenste vorm kneden. Nog een geliefd ingrediënt uit de laars is balsamicoazijn. Door deze azijn toe te voegen aan de tomtatensaus, wordt de saus extra zoet. Lekker in combinatie met de frisse prei en zachte kaas!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

¼ blik(ken)

Tomatenblokjes

50 gram

Provolonevlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¾ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3264 kJ
Energie (kcal)780 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd21.2 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels9 g
Eiwitten49 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Snijplank
Hapjespan
Dunschiller
Ovenschaal
Bord

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van ongeveer 1/2 cm dik. Kook de aardappelplakken, afgedekt, in 8 – 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en bakken
2

Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Verhit de roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt erbij en rul het gehakt 3 – 4 minuten.

Prei bakken
3

Voeg de prei toe aan de wok of hapjespan en bak de prei 2 minuten mee met het gehakt.

Mengen en koken
4

Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Kook 2 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met de zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Ovenschotel bakken
5

Schep het mengsel in een ovenschaal en leg de aardappelschijven er dakpansgewijs op. Bestrooi met de provolone en de oregano en bak 8 – 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.

Serveren
6

Haal de ovenschaal uit de oven en laat nog 2 – 3 minuten rusten. Verdeel het gerecht over de borden.