Skip to main content
Honing-mosterd varkenshaas
Honing-mosterd varkenshaas

Honing-mosterd varkenshaas

met aardappelen en groenten uit de oven

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

½ el

Honing

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Aubergine

½ takje(s)

Verse rozemarijn

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 ml

Basilicumcrème met oregano

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 el

Mosterd

Voedingswaarden

Energie (kcal)502 kcal
Energie (kJ)2098 kJ
Vetten14 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers22 g
Vezels7.9 g
Eiwitten34 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen grondig. Snijd de aardappelen in parten en de wortel in plakken van 1/2 cm. Meng in een grote kom de aardappelen en wortel met de olijfolie, peper en zout. Leg de wortel en aardappel op een bakplaat met bakpapier en laat genoeg ruimte over voor de overige groenten. Bak 10 - 15 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Verdeel de wortel en aardappel dan over één bakplaat en gebruik in stap 4 een tweede bakplaat.

Varkenshaas marineren
2

Meng in een kom de honing met de mosterd. Meng de varkenshaas door de honing-mosterdmarinade en breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken in de varkenshaas trekken.

Groenten snijden
3

Snijd ondertussen de paprika in stukken en de aubergine in blokjes van 1 à 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in parten. Ris de rozemarijn van het takje en hak grof door.

In de oven bakken
4

Meng in een grote kom de paprika, aubergine, rode ui, knoflook, verse rozemarijn, basilicumcrème met oregano en 1/2 el olijfolie per persoon. Schep goed om, breng op smaak met peper en zout en leg de groenten naast de aardappel en wortel. Bak de aardappelen en groenten 25 - 30 minuten in de oven.

Tip: Past het niet op één bakplaat? Gebruik dan een tweede.

Varkenshaas bakken
5

Verhit een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in 2 - 4 minuten rondom bruin. Leg vervolgens de varkenshaas (zie Tip) op de aardappelen en groenten en bak deze 5 - 8 minuten mee in de oven. Haal de varkenshaas uit de oven en laat deze nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie voor je hem serveert.

Tip: Heb je nog marinade over? Verdeel deze dan over de varkenshaas in de oven.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en groenten over de borden. Snijd de varkenshaas in plakjes en serveer ernaast. Schenk het achtergebleven vocht uit het aluminiumfolie in een kleine kom en serveer apart.

Tip: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Parelcouscous salade met gegrilde kip

Parelcouscous salade met gegrilde kip

met komkommer, paprika en honing-mosterddressing
Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

met basilicum-mayonaise, aardappelpartjes en frisse salade
Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Kruidige couscous met halloumi

Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Pita met kipgyros, little gem en koolmix

Pita met kipgyros, little gem en koolmix

met honing-gembermayonaise
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Visstoof met kokosmelk en spekjes

Visstoof met kokosmelk en spekjes

met aardappel, courgette en prei

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zeekraal, olijvensalsa en citroen

Kabeljauwfilet met zeekraal, olijvensalsa en citroen

met romige puree, peterselie en tomaat
Romige kip in cheesy preisaus

Romige kip in cheesy preisaus

met rijst, paprika en peterselie
Heekfilet met pistou-aardappelpuree

Heekfilet met pistou-aardappelpuree

met kerstomaten en spinazie
Pangasiusfilet met boterkappertjes, courgette en peterselie

Pangasiusfilet met boterkappertjes, courgette en peterselie

met tomatenorzo en Siciliaanse kruiden
Kalfs-cheeseburger op z'n Italiaans

Kalfs-cheeseburger op z'n Italiaans

met bruschettadip, Parmigiano Reggiano en frieten
Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

met komkommer-pindasalade en ponzu
Stir-fry met noedels en kip

Stir-fry met noedels en kip

met courgette, rode peper en gomasio
Pizzabootje met kipgehakt à la Tex-Mex

Pizzabootje met kipgehakt à la Tex-Mex

met cheddar, puntpaprika en mais-salsa
Bietenflatbread met kippendijfilet en chorizo

Bietenflatbread met kippendijfilet en chorizo

met puntpaprika, zhoug en feta
Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

met champignons, courgette en BBQ-rub
Romige rigatoni met geitenkaas en gebakken salie

Romige rigatoni met geitenkaas en gebakken salie

in kerstomatensaus met geroosterde walnootstukjes
Varkenshaas met verse tagliatelle in truffel-roomsaus

Varkenshaas met verse tagliatelle in truffel-roomsaus

met Grana Padano, rucola en verse kruiden
Cheeseburger met loaded tortillachips

Cheeseburger met loaded tortillachips

met guacamole, pikante mayonaise, mais en tomaat
Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

zelf maken, samen genieten!
Gekonfijte eend op z'n Amerikaans met smokey saus, mais en spek

Gekonfijte eend op z'n Amerikaans met smokey saus, mais en spek

soul-food met cheesy aardappelpuree en peterselie
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Gepaneerde sesamkip met pikante broccoli

Gepaneerde sesamkip met pikante broccoli

met pikante soja-aardappelsalade
Pita's met BBQ-portobello en aioli

Pita's met BBQ-portobello en aioli

met puntpaprika en regenboogkoolsla
Gevulde portobello met geitenkaas en geglaceerde wortels

Gevulde portobello met geitenkaas en geglaceerde wortels

met cashewnoten, verse kruiden en geroosterde patatjes
Cheesy pastabake met smokey ketchup

Cheesy pastabake met smokey ketchup

met mais, paprika en peterselie