Hello Extra Veggie - Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hello Extra Veggie - Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

Hello Extra Veggie - Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

Met aubergine, spinazie en oude kaas

USP: Voor deze lasagne maak je een saus op basis van een roux. De saus moet inkoken om dikker te worden. Hoe lang dat duurt is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld de grootte van je pan, of je volle eetlepels boter en bloem gebruikt of juist niet. Vertrouw op je ogen!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.17 zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

50 ml

Culinaire room

40 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

gram

Geraspte oude kaas

125 gram

Verse lasagnebladen

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en krulandijvie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1.25 el

Bloem

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1.25 el

[Plantaardige] boter

250 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)562 kcal
Energie (kJ)2352 kJ
Vetten40.8 g
waarvan verzadigd20.4 g
Koolhydraten25.3 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels8.9 g
Eiwitten18.7 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Garde
Ovenschaal

Instructies

Aubergine snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in plakken van maximaal 1/2 cm dik.

Aubergine bakken
2

Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met het grootste deel van de olijfolie, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur.

Roux maken
3

Voeg de bloem toe aan de hapjespan en bak al roerend 2 minuten. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen en de saus indikt. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad, breng aan de kook en laat koken totdat hij de consistentie van room heeft (ZIE TIP).

Roomsaus afmaken
4

Voeg de gedroogde rozemarijn toe aan de saus en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat al roerend slinken. Voeg als laatste de kookroom, 1/3 van de geraspte oude kaas en peper en zout naar smaak toe.

Lasagne maken
5

Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen (ZIE TIP) en verdeel er een paar plakken aubergine over. Herhaal tot bijna alle saus is gebruikt. Eindig de lasagne met een laagje saus en bestrooi met de overige oude kaas. Bak de lasagne 25 – 35 minuten in de oven.

Tip: Door de lasagnebladen aan te drukken, wordt de saus goed verdeeld en gaart de lasagne gelijkmatiger.

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Meng ondertussen de gemengde sla met zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de lasagne over de borden en serveer met de sla.