Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten in de buitenste de meeste voedingsstoffen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Wortel
65 gram
Champignons
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
25 gram
Spekreepjes
25 gram
Geraspte Goudse kaas
1 stuk(s)
Ei
1.25 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Schil of was de aardappelen grondig en snijd in schijfjes van 1 cm. Snijd de wortel in schijfjes van 1/2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de wortel en aardappelen 20 - 25 minuten. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de champignons in schijfjes. Snijd de rode puntpaprika in de lengte doormidden en snijd vervolgens in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel.
Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Verwarm een sauteerpan of grote pan zonder olie op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 - 4 minuten (zie Tip). Verlaag het vuur en voeg 1/2 el boter per persoon toe, samen met de knoflook, ui en het worstvlees. Verdeel het worstvlees in grove stukken en bak in 3 - 4 minuten rondom bruin.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Bewaar de spekjes en de geraspte kaas en gebruik ze de volgende dag in een lunchsalade, bijvoorbeeld een Ceasar salade.
Voeg de puntpaprika en champignons toe aan de sauteerpan of grote pan met vlees en bak 6 - 8 minuten mee. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de aardappelen en wortel toe aan de sauteerpan of grote pan met groenten en vlees. Bak 2 minuten al roerend op hoog vuur. Schep regelmatig om. Verlaag het vuur, bestrooi het geheel met de geraspte belegen kaas en laat smelten. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in de pan van de aardappel en wortel en bak 1 spiegelei per persoon.
Verdeel de gröstl over de borden en leg het spiegelei erbovenop.