Skip to main content
Groenteburgers met bataatfrietjes en yoghurt
Groenteburgers met bataatfrietjes en yoghurt

Groenteburgers met bataatfrietjes en yoghurt

Leg op ieder bord 2 el yoghurt. Daar kun je dan lekker de frietjes in dippen!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Œuf
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

250

Patate douce

150

Champignons

½

Carotte

1

Œuf de poule

(Contient: Œuf)

2

Yaourt nature

(Contient: Lait (contient du lactose))

25

Tranches de Gouda Vieux

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

Huile d'olive

500

Bouillon de légumes

2

Farine

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2757 kJ
Énergie (kcal)659 kcal
Graisses27 g
dont saturés10 g
Glucides72 g
Fibres13 g
Protéines24 g

Ustensiles

Four
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Presse-purée
Casserole avec couvercle
Poêle

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was de bataat grondig en snijd in dunne frieten van 1 1/2 cm bij 1 1/2 cm. Leg de bataat op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak 25 – 30 minuten in de oven.

Kook de broccoli en peen.
3

Bereid ondertussen de bouillon in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de peen in dunne plakken. Kook de broccoli en peen in de bouillon in 12 minuten gaar. Giet daarna af met behulp van een vergiet en stamp in het vergiet tot puree met een aardappelstamper.

Maak de burgermix.
4

Kluts in een kom het ei met de oude kaas, peper en zout. Voeg de broccoli-peenpuree toe aan het eimengsel. Meng goed door en voeg de bloem toe. Voeg eventueel een extra el bloem toe als het deeg te vloeibaar is.

Bak de burgers.
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Maak van het deeg met een grote lepel 3 hoopjes in de pan. Bak in 3 minuten bruin, keer om en bak 3 minuten aan de andere kant. Haal uit de pan en bak zoveel burgers totdat het beslag op is.

Serveer de broccoliburgers met de bataatfrietjes en de yoghurt.
6

Serveer de broccoliburgers met de bataatfrietjes en de yoghurt.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes