Skip to main content
Steak met fusion risotto van groene curry
Steak met fusion risotto van groene curry

Steak met fusion risotto van groene curry

met chimichurri, verse kruiden en broccoli

Limoenen zitten boordevol vitamine C, wat de immuniteit stimuleert en de huid gezond houdt. Een eenvoudige manier om je dagelijkse vitamine C binnen te krijgen!

Labels:
Familie
Allergenen:
Celery

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Celery Kan bevatten: Uova, Glutenhaltiges Getreide, Latte, Senape, Sesamsamen, Soja)

75 gram

Risottorijst

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Groene currykruiden

½ bosje(s)

Lente-ui

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

10 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ stuk(s)

Limoen

200 gram

Broccoli

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3998 kJ
Energie (kcal)956 kcal
Vetten53 g
waarvan verzadigd23.1 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers7 g
Vezels10.1 g
Eiwitten41.9 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Kom
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast. Bereid de bouillon. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Houd wat van het groene gedeelte apart voor de garnering. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur en voeg de overige lente-ui en de helft van de gesneden knoflook, gember en rode peper toe. Fruit 1 - 2 minuten. Voeg de risottorijst en groene currykruiden toe en bak 1 minuut.

Risotto maken
2

Verlaag het vuur en voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Voeg, als de bouillon op is, op dezelfde manier de kokosmelk toe. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe.

Chimchurri maken
3

Snijd het Thaise basilicum, de koriander en de munt heel fijn. Snijd de limoen in partjes. Meng in een kom de overige gember, rode peper en knoflook met de fijngesneden kruiden. Voeg hier per persoon: het sap van 1/4 limoen en 1 el olijfolie aan toe (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan maximaal 1/2 el olijfolie.

Broccoli koken
4

Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Steak bakken
5

Verhit in een pan per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el boter op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de gemarineerde steak in de pan. Bak de steak 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat 3 - 4 minuten rusten. Snijd in sneetjes. 

Serveren
6

Meng de broccoliroosjes door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over de borden. Leg de steak erop en verdeel de chimichurri erover. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine
B, C en E.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Visduo

Visduo

met marinade op z'n Aziatisch
Double veggie - Tostada met kip

Double veggie - Tostada met kip

met een dubbele portie frisse salade van maïs en tomaat
Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

met amchoi, knoflook en sojasaus
Modularity: Munt, Koriander en Thaise basilicum (10g)

Modularity: Munt, Koriander en Thaise basilicum (10g)

10 g | Menthe, coriandre et basilic thaï frais
Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta

Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta

met zoetzure komkommer, lente-ui en paprika
Risotto met venkel en gekruide varkensworst

Risotto met venkel en gekruide varkensworst

Met mascarpone en grana padano
Couscous met halloumi en gepofte paprika

Couscous met halloumi en gepofte paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt
Garnalen met gember-limoendressing

Garnalen met gember-limoendressing

Met gewokte broccoli, rijst en pinda's
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

Met vers citroengras en basilicum
Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

met rode peper en gebakken romaine sla
Gemarineerde steak als extra

Gemarineerde steak als extra

200 g | 2 porties
Limoencheesecake

Limoencheesecake

met speculaasbodem, rode besjes en wittechocoladevlokken
Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

en voor ouders: zelfgemaakte tartaarsaus en citroenpartjes
Spiegeleieren met serundeng-garnering en regenboogsla

Spiegeleieren met serundeng-garnering en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden
Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

met sojascheuten, pinda's, limoen en koriander
Mediterrane kipfilet met geroosterde-wortelrisotto

Mediterrane kipfilet met geroosterde-wortelrisotto

met Parmigiano Reggiano, citroentijm en geroosterd amandelschaafsel
Vleestrio

Vleestrio

Gemarineerde steak, varkenshaas en gekruide varkensworstjes
Romige penne met broccoli en gemengd gehakt

Romige penne met broccoli en gemengd gehakt

en voor ouders: groenepestokaasblokjes, citroen en gezouten amandelen
HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

en extra tomaat, limoen en avocado
Veggie + protein - Paddenstoelenrisotto van orzo met spekjes als extra

Veggie + protein - Paddenstoelenrisotto van orzo met spekjes als extra

met kruidenkaasblokjes en basilicum

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla