Goedgevulde nachobowl met biefstuk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Goedgevulde nachobowl met biefstuk

Goedgevulde nachobowl met biefstuk

met gekruide tomatenrijst, salsa en avocado

Met deze kleurrijke Mexicaanse bowl gaat de zon spontaan aan de keukentafel schijnen. Serveer met nacho's en word getrakteerd op een bord vol comfortfood!

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
•Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Avocado

40 gram

Sweet chili tortillachips

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

â…“

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

¼ pak(ken)

Zwarte bonen

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1167 kcal
Energie (kJ)4881 kJ
Vetten57.6 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten103.2 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels12.7 g
Eiwitten52.4 g
Zout3 g

Benodigdheden

•Vergiet
•Pan met deksel
•Kom
•Ovenschaal
•Kleine kom
•Koekenpan
•Aluminiumfolie
•Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de biefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af. 

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, de rijst en 1/4 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 1 minuut mee. Blus de pot af met 175 ml water per persoon en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar (zie Tip). Voeg in de laatste 2 minuten de zwarte bonen toe en roer goed door. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Roer de rijst af en toe door. Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Salsa maken
3

Snijd de tomaat in blokjes en de limoen in partjes. Meng in een kom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie en het sap van 1 limoenpartje. Meng de tomaat en de overige ui erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. 

Nacho's bakken
4

Stort de tortillachips in een ovenschaal en verdeel de geraspte kaas erover. Bak 3 - 5 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten. Meng in een kleine kom de zure room met het sap van 1 limoenpartje per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Biefstuk bakken
5

Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met de overige Mexicaanse kruiden, peper en zout. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de biefstuk 1 – 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe kommen en garneer met de tomatensalsa en avocado. Snijd de biefstuk, tegen de draad in, in dunne sneetjes en verdeel over de rijst. Garneer de bowl met de zure room en 1 limoenpartje. Serveer met de nacho's.