Skip to main content
Gewokte tofu met noedels
Gewokte tofu met noedels

Gewokte tofu met noedels

Een Oosters gerecht met spruiten en radijs

Tofu wordt vaak als vleesvervanger gebruikt en is gemaakt van sojabonen. Het bevat veel eiwitten, calcium en vitamine B en komt uit de Oosterse keuken. De Hollandse inbreng in dit gerecht komt van de spruiten, die geteeld worden in Zuid-West Nederland. Tip: op ons blog vind je een recept voor een lekkere spruitensalade.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Gluten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

1

Knoflookteen

250 gram

Spruiten

4

Radijs

½ pak(ken)

Tofu

70 gram

Noedels

15 ml

Sojasaus

10 gram

Pinda's

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)691 kcal
Energie (kJ)2891 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten74 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van de spruiten en halveer.
1

Schil de gember en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet en de buitenste bladeren van de spruiten en halveer de spruiten. Snijd de radijs in kwarten. Hak de helft van het groene blad van de radijs fijn.

2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Bak de laatste 2 minuten de tofureepjes mee.
3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gember, knoflook en spruiten 1 minuut op middelhoog vuur.Draai daarna het vuur laag, voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 – 12 minuten. Bak de laatste 2 minuten de tofureepjes mee.

4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, in 3 – 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de noedels, radijs, sojasaus, witte wijnazijn en bruine suiker toe.
5

Voeg de noedels, radijs, sojasaus, witte wijnazijn en bruine suiker toe aan de wok of hapjespan. Draai het vuur hoog en roerbak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met het groene blad van de radijs, de pinda’s en de rest van de sojasaus.
6

Verdeel de noedels, spruiten en tofu over de borden. Bestrooi met het groene blad van de radijs en de pinda’s.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes