
Gevulde kalkoen met serranoham en rozemarijnjus
met gekleurde wortels, aardappelen en broccolini
De kalkoenrollade in dit recept is gevuld met appel en abrikoos en omhult in serranoham - perfect om in goed gezelschap van te genieten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
300 gram
Aardappelen
½ takje(s)
Verse rozemarijn
½ stuk(s)
Paarse wortel
½ stuk(s)
Gele wortel
150 gram
Kalkoen met serranoham en cranberryvulling
20 gram
Pikante uienchutney
100 gram
Broccolini
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] boter
150 ml
[Zoutarme] runderbouillon
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Halveer de wortelen in de lengte en snijd vervolgens in grove stukken.
- Was de aardappelen grondig en snijd in parten (zie Tip).
- Ris de naaldjes van de helft van de rozemarijn en snijd fijn. Bewaar de andere helft van de rozemarijn apart.
Tip: Snijd de aardappelen en wortelen niet te groot, anders duurt het langer voordat ze gaar zijn in de oven.

- Meng de wortelen en aardappelen in een kom met 1 el olijfolie per persoon, de fijngesneden rozemarijn, peper en zout.
- Verdeel vervolgens over een met bakplaat met bakpapier en bak 35 - 40 minuten in de oven (zie Tip). Schep tussendoor om.
Tip: Verspreid de aardappelen en wortelen goed over de bakplaat: dan zijn ze sneller gaar.

- Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de gevulde kalkoen in 4 – 6 minuten rondom bruin op hoog vuur.
- Leg de kalkoen in een ovenschaal en bak, afhankelijk van de grootte, 25 tot 50 minuten (zie Tip).
Tip: De baktijd van de kalkoen hangt af van de grootte van het stuk vlees. Houd voor 300 gram 25 - 30 minuten baktijd aan, voor 450 gram 35 - 40 minuten en voor 600 gram 45 tot 50 minuten.

- Bereid de bouillon.
- Verhit de koekenpan met het bakvet opnieuw op middelhoog vuur.
- Voeg 150 ml bouillon per persoon, de uienchutney en het overige takje rozemarijn toe aan de pan.
- Meng alles goed en laat de jus dan inkoken tot de gewenste dikte (zie Tip).
Tip: Duurt het te lang voordat de jus is ingekookt? Zet het vuur dan wat hoger. Houd de jus dan wel goed in de gaten, anders brandt hij aan.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan.
- Roerbak de broccolini 6 – 8 minuten, of totdat deze beetgaar is.
- Rasp ondertussen de Parmigiano reggiano met een fijne rasp.
- Haal de broccolini uit de pan en leg op een mooie schaal. Strooi de Parmigiano reggiano over de broccolini.

- Haal de kalkoen uit de oven (zie Tip). Leg de gevulde kalkoen op een schaal en snijd hem in plakken.
- Haal het takje rozemarijn uit de jus, schenk in een kommetje en serveer apart.
- Schep de aardappelen en wortels in een grote kom waar iedereen uit kan scheppen.
- Serveer met de broccolini en de mayonaise in een apart schaaltje.
Tip: De kalkoen is klaar wanneer hij goudbruin is en de sappen helder zijn wanneer je een satéprikker in het dikste gedeelte steekt.