Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

en aardappelsalade met Aziatische dressing en mayonaise

De sesamkip is krokant vanbuiten en mals vanbinnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.

Allergenen:
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Roseval aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

0.16 zakje(s)

Gemalen korianderzaad

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Sesamzaad

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Kipfilethaasjes

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

¼ tl

Sambal

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)903 kcal
Energie (kJ)3778 kJ
Vetten50.2 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten69.6 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels12.3 g
Eiwitten39.7 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Diep bord
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Dressing maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Maak in een kom een dressing van het gemalen korianderzaad, de sojasaus, de sambal en de wittewijnazijn. Voeg de knoflook en de ui toe en breng op smaak met peper en zout.

Kip paneren
4

Pak 2 diepe borden. Voeg een snuf zout en 1 el olijfolie per persoon toe aan een van de borden. Meng in het tweede bord de sesamzaadjes en de Koreaanse kruiden met de panko. Haal de kip door de olijfolie en daarna door het sesam-pankomengsel.

Bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 2 minuten per kant, of tot de kip goudbruin is. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven. Maak de koekenpan schoon en verwarm opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de courgette en de helft van de dressing toe en roerbak 5 - 6 minuten. 

Serveren
6

Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de courgette over de borden. Serveer met de gepaneerde sesamkip.