Snelle pasta met heekfilet in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met heekfilet in roomsaus

Snelle pasta met heekfilet in roomsaus

met courgette, citroen en munt

Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode kerstomaten

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4114 kJ
Energie (kcal)983 kcal
Vetten53.8 g
waarvan verzadigd28.3 g
Koolhydraten81.4 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels4.7 g
Eiwitten38 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de penne. Kook de penne, afgedekt, 9 - 11 minuten (zie Tip).
  • Rasp ondertussen de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Snijd de ui in halve ringen en halveer de kerstomaten.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle penne, maar gebruik 2/3 penne in dit gerecht. De overige penne is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Roomsaus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan en bak de knoflook, ui en kerstomaten 1 - 2 minuten.
  • Voeg de room en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur en verkuimel 1/4 visbouillonblokje per persoon erboven. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de geraspte courgette door de roomsaus.
  • Snijd de muntblaadjes fijn.
Vis bakken
3
  • Verhit 1 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur.
  • Wrijf de vis langs beide kanten in met de Siciliaanse kruiden en bak 2 - 3 minuten per kant.
  • Blus de vis af met het sap van 1 citroenpartje per persoon en voeg de helft van de munt toe.

Weetje: De heekfilet in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen. Als je weinig brood eet, of brood zonder bakkerszout, loop je risico op een tekort. Eet dus regelmatig (uit de zee gevangen) vis, ei, zuivel en zeewier.

Serveren
4
  • Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden.
  • Leg de heekfilet inclusief botersaus erbovenop en garneer met de overige munt.