Skip to main content
Gele kokos-pindarijst met envelopjes van ei

Gele kokos-pindarijst met envelopjes van ei

Gekleurde rijst met lekkere smaakmakers als kokos en pinda’s, gebakken groente en opgemaakt in een mooie envelop… Als dit een brief was, zou je het openscheuren om zo snel mogelijk te lezen.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Pinda's
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Pinda's

(Bevat: Pinda's)

85 gram

Zilvervliesrijst

1 tl

Gemalen kurkuma

150 gram

Champignons

½ stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap manis

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)735 kcal
Energie (kJ)3075.2 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten78 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Kom

Instructies

Voeg 250 ml water persoon toe.
1

Snijd of hak de pinda’s grof. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur een rooster de pinda’s, zonder olie, 1 minuut. Voeg de helft van de zonnebloemolie, rijst, kurkuma en een snufje zout toe en roerbak 30 seconden. Voeg 250 ml water per persoon toe, dek de pan af en kook in 15 minuten droog.

2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de peen in de lengte doormidden en snijd vervolgens in plakken.

Bak de broccoli en peen.
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een tweede wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de broccoli en peen toe en roerbak 2 minuten. Voeg de zoete ketjap en witte wijnazijn toe en bak afgedekt nog 8 minuten op middelmatig vuur.

Bak per 2 personen 1 omelet.
4

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en bestrooi met peper en zout. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak per 2 personen 1 omelet.

5

Roer de kokosrasp door de rijst.

Serveer met de gele kokos-pindarijst.
6

Leg op elk bord een halve omelet. Verdeel de groenten over de helft van de omelet en klap dubbel. Serveer met de kokos-pindarijst.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders