HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGehaktbrood Met Serranoham En Bruschetta
topBanner
Gehaktbrood met serranoham en bruschetta

Gehaktbrood met serranoham en bruschetta

met geroosterde groenten, ovenfriet en truffelmayonaise

Bourgondisch
Lees meer

De bruschetta is de perfecte partner van goede olijfolie. In Rome werd dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt om versgeperste olijfolie voor te proeven.

Allergenen:Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)LupineMosterdSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Half-om-half gehakt

50 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

40 gram

Zwarte-olijventapenade

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

40 gram

Serranoham

(BevatEi, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

400 gram

Vastkokende aardappelen

2 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), SojaKan bevattenEi, Noten, Sesam, Lupine)

⅔ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Aubergine

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 stuk(s)

Truffelolie

25 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)6446 kJ
Energie (kcal)1541 kcal
Vetten105.0 g
waarvan verzadigd26.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels9 g
Eiwitten58 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Serveerschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt in een kom met de panko, olijventapenade en 1/2 ei per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout. Kneed in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, omwikkel met de serranoham en besprenkel met een beetje olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en bak 40 - 45 minuten in de oven.

2

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

3

Snijd de tomaat in parten. Verwijder de zaden en snijd de rest in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in reepjes. Meng in een kom de tomaat, knoflook, de helft van het basilicum met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het tarwebroodje in sneetjes en besprenkel met een beetje olijfolie.

4

Snijd de courgette en aubergine in halve plakken. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.

5

Meng in een kleine kom de mayonaise met de truffelolie. Haal de frieten uit de oven en meng met de geraspte parmigiano reggiano. Leg de sneetjes brood naast de frieten. Zet de bakplaat terug in de oven en bak beide in 2 minuten krokant. Beleg de sneetjes brood met het tomatenmengsel.

6

Leg de gegrilde groenten op een serveerschaal. Garneer met de buffelmozzarella, de basilicumcrème en het overige verse basilicum. Leg het gehaktbrood op een plank en snijd in plakken. Serveer met de frieten, truffelmayonaise en de bruschetta.