Skip to main content
Gebakken zeebaars met citroenroomsaus
Gebakken zeebaars met citroenroomsaus

Gebakken zeebaars met citroenroomsaus

Met aardpeer en krieltjes

Zeebaars heeft een milde, licht zoete smaak die goed past bij de aardpeer. Deze niet zo alledaagse groente, ook wel bekend als topinamboer of jeruzalemartisjok, heeft namelijk ook een zoetige smaak, die door hem te bakken nog beter naar voren komt en nootachtig wordt. De romige citroensaus zorgt voor een perfecte balans.

Labels:
Manger en premier
Allergenen:
Ei
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

200 gram

Aardpeer

½ stuk(s)

Citroen

3 leaves

Verse citroenmelisse

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

100 gram

Zeebaarsfilet met huid

(Bevat: Vis)

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5167 kJ
Energie (kcal)1235 kcal
Vetten85 g
waarvan verzadigd37.8 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers2.8 g
Vezels7 g
Eiwitten40 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Garde
Kleine kom
Steelpan
Keukenpapier

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes, laat ze heel en in de schil en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en meng met 1 eetlepel olijfolie per persoon. Bak de krieltjes 40 – 45 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Aardpeer voorbereiden
2

Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in dunne plakjes van ongeveer ½ cm. Pers de citroen uit. Pluk de blaadjes van de citroenmelisse en snijd in reepjes.

Aardpeer bakken
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardpeerplakjes 10 – 12 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout. Je gebruikt veel olie zodat de aardpeer echt krokant wordt. Vind je dit te vet? Dep ze dan na het bakken droog met wat keukenpapier.

Saus maken
4

Verwarm ondertussen in een steelpan op middelmatig vuur de slagroom en ½ el citroensap per persoon ongeveer 4 minuten . De saus mag niet koken! Splits ondertussen de eieren en bewaar alleen de eidooiers. Schenk een klein deel van de saus in een kom en klop de eidooiers er doorheen met een garde. Schenk al roerend de eidooiers met de saus terug in de steelpan, voeg de roomboter toe en verwarm al roerend tot de boter is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.

Zeebaarsfilet bakken
5

Dep ondertussen de zeebaarsfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 2 – 3 minuten op de andere zijde.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes over de borden en leg de zeebaarsfilet op de krieltjes. Schep de saus er in een streep naast en verdeel de aardpeerplakjes over de saus. Garneer de aardpeer met de citroenmelisse.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus
Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

met yoghurt en frisse salade
Biefstuk met patatjes uit de oven

Biefstuk met patatjes uit de oven

met salade met witte kaas en kruidenyoghurt
Mexicaans gekruide kippendijfilet

Mexicaans gekruide kippendijfilet

met gepofte paprika, rijst en labne
Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais
Kabeljauw met citroenmelisse-room

Kabeljauw met citroenmelisse-room

met broccolini en pilavrijst
Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

met witte kaas, sperziebonen en verse dille
Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

met gebakken puntpaprika, cashewnoten en yoghurtsaus
Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

met couscous in munt-spinaziepesto, feta en rozijntjes
Old Amsterdam kaasburger met gebakken patatjes

Old Amsterdam kaasburger met gebakken patatjes

met romige komkommer-appelsalade
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Paneer met currykruiden

Paneer met currykruiden

met knoflookrijst, spinazie en kurkuma
Kalkoenbowl met Oosterse groenten

Kalkoenbowl met Oosterse groenten

met krieltjes, zoetzure komkommer en bulgogi-dressing
Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten

Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten

met gebakken krieltjes met rozemarijn
Kipfilet op z'n Kroatisch met gebakken krieltjes

Kipfilet op z'n Kroatisch met gebakken krieltjes

met zelfgemaakte ajvar van gegrilde aubergine en paprika
Duitse biefstuk met limoenboter

Duitse biefstuk met limoenboter

met gebakken spinazie en krieltjes
Kalfsburger met frisse salade

Kalfsburger met frisse salade

met gebakken krieltjes, augurk en gesmolten cheddar

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

met citroenmayonaise, pompoen en pastinaak
Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

met champignons, prei en Italiaanse kruiden
Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

met gekaramelliseerde ui en ras el hanout
Tournedos met hollandaisesaus

Tournedos met hollandaisesaus

met kruidenkrieltjes, salade en honing-mosterddressing
Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

met volkoren tortilla's, tomatensalsa en mais
Grote scampi's met verse tagliatelle

Grote scampi's met verse tagliatelle

in pikante tomatensaus met Brandt & Levie-varkensworst
Brandt & Levie-varkensworst met stoemp en witte kaas

Brandt & Levie-varkensworst met stoemp en witte kaas

met verborgen groenten voor kinderen: prei, wortel en ui
Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

met spekreepjes, rode wijn en kleine rucolasalade
Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

met kruidige bulgur, courgette en verse munt
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderpuree en knapperige witloofsalade
Bulgogibowl met steak

Bulgogibowl met steak

met rijst, sesam-koolsla en gomasio
Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

met lente-ui en zwart sesamzaad
Romige masala linzensoep met naan

Romige masala linzensoep met naan

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Romige lasagne met venkel en prei

Romige lasagne met venkel en prei

met vers basilicum, Italiaanse kaas en oregano
Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

met knoflook-gemberrijst en gefrituurde uitjes
Pasta caprese met serranoham

Pasta caprese met serranoham

met rode pesto en pompoenpitten
Zalm met krieltjessalade

Zalm met krieltjessalade

met appel, venkel en dille
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

met verse kruiden, gebakken ui en puntpaprika
Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

met patatjes met rozemarijn en geroosterde broccoli
Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

met wortel, tomaat en bleekselder