Skip to main content
Gebakken kipfilet, ovenaardappelen en salade met gegrilde perzik
Gebakken kipfilet, ovenaardappelen en salade met gegrilde perzik

Gebakken kipfilet, ovenaardappelen en salade met gegrilde perzik

Heerlijk frisse salade met verse bieslook, zoete perzik en walnoten

3.9
(1,9 k)

Bij dit gerecht eet je een uitgebreide salade met pittige rRadijs en, zoete perzik,. Bovendien bevat de slamelange witte kool, rode en lichtgroene sla. Die laatste twee worden ook wel lollo rosso en lollo bionda genoemd. Heb je niet zoveel tijd om dit gerecht te maken? Laat het grillen van de perzik dan achterwege en voeg ze ongebakken toe. Je kunt ze ook even meebakken met de kipfilet.

Allergènes:
Fruits à coque
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

200 g

Pomme de terre

1

Gousse d'ail

1

Pêche

100 g

Filet de cuisse de poulet

5

Radis

4 branche(s)

Ciboulette fraîche

(Peut contenir : Céleri)

75 g

Salade mixte

10 g

Noix

(Contient: Fruits à coque Peut contenir : Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

½ cs

Huile d'olive vierge extra

1 cc

Vinaigre balsamique noir

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)603 kcal
Énergie (kJ)2523 kJ
Graisses28 g
dont saturés6 g
Glucides51 g
Fibres8 g
Protéines32 g

Ustensiles

Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Bol
Poêle-grill
Poêle

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de aardappel in dunne plakken.
2

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in plakken van maximaal een ½ cm dik. Hoe dunner de plakken, hoe knapperiger de aardappelen worden en des te korter de baktijd. Snijd of pers de knoflook fijn.

3

Meng de aardappelen en knoflook in een saladekom met de helft van de olijfolie, peper en zout en verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelen in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven. Schep tussendoor een keer om.

Gril de perzik aan elke kant.
4

Snijd de perzik in dunne parten en meng met de overige olijfolie, peper en zout. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de perzik 2 minuten aan elke kant. Zet daarna het vuur uit.

Bak de kip gaar.
5

Snijd ondertussen van de kipfilet 1 stuk per persoon. Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de kipfilet op hoog vuur, 2 minuten rondom aan. Zet daarna het vuur iets lager, dek de pan af en bak de kipfilet in 8 minuten gaar.

6

Snijd ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein. Snijd de bieslook fijn.

7

Meng in de saladekom de slamelange, radijs, het kleingesneden blad en de helft van de bieslook. Voeg de perzik toe en verkruimel de walnoten boven de saladekom. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Verdeel de kipfilet, aardappelen en salade over de borden. Garneer de aardappelen met de overige bieslook.
8

Verdeel de kipfilet, aardappelen en salade over de borden. Garneer de aardappelen met de overige bieslook.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes