
Frisse stoemp met biefstuk
met rucola, paprika en saus van ui
Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pikant, zoet en rokerig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
200 gram
Aardappelen
100 gram
Biefstuk
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd)
20 gram
Rucola
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Ui
⅓ zakje(s)
Vadouvan
(Bevat Mosterd)
Zelf toevoegen
½ el
Suiker
200 ml
[Zoutarme] runderbouillon
1 tl
Mosterd
1
[Plantaardige] melk
1.25 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Haal de biefstuk uit de koelkast. Bereid de bouillon.
- Was of schil de aardappelen en wortel. Snijd de aardappelen in kwarten en snijd de wortel in stukken van 2 cm. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de ui in halve ringen.
- Zorg dat de aardappelen en wortel net onder water staan in een grote pot met deksel. Breng afgedekt aan de kook. Kook in 12 – 15 minuten gaar.
- Voeg in de laatste 3 minuten de paprika toe.
- Giet af en houd warm met het deksel.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

- Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
- Voeg de bouillon en per persoon: 1/2 el suiker en 1/2 tl mosterd toe. Kook de saus 3 - 5 minuten, haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.

- Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met zout. Laat de boter goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant.
- Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat rusten onder aluminiumfolie.

- Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove stoemp. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1 tl vadouvan, 1/4 el boter en 1/2 tl mosterd toe (zie Tip).
- Breng de rucola eventueel op smaak met een beetje extra vierge olijfolie, peper en zout.
- Verdeel de stoemp over de borden en verdeel de rucola erop.
- Leg de biefstuk ernaast en verdeel de saus eroverheen.
Tip: De vadouvan kruiden zijn sterk van smaak. Houd je hier niet van? Gebruik dan 1/2 tl per persoon of laat achterwege.