Skip to main content
Fonduebox | Zelfgemaakte kaasfondue van 3 kazen
Fonduebox | Zelfgemaakte kaasfondue van 3 kazen

Fonduebox | Zelfgemaakte kaasfondue van 3 kazen

4 personen | met stokbrood, charcuterie en dipgroenten

Niets gezelliger dan 's winters samen kaasfonduen! Dus haal je fonduestel uit de kast en trommel je vrienden op, want met deze box zet je de lekkerste zelfgemaakte kaasfondue op tafel voor 4 personen. Ook aan de rest is gedacht: van stokbrood en krieltjes tot groenten en vleeswaren. Het feest kan beginnen!

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Haver

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

400 gram

Geraspte emmentaler

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

300 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

375 ml

Witte wijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

2 snufje

Nootmuskaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Maizena

(Kan bevatten: Gluten)

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat: Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)

250 gram

Kastanjechampignons

360 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

80 gram

Serranoham

400 gram

Krieltjes

8 plak(ken)

Achterham

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Stokbrood - meergranen

(Bevat: Tarwe, Gerst, Rogge, Haver Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

250 gram

Rode kerstomaten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)12160 kJ
Energie (kcal)2906 kcal
Vetten137.6 g
waarvan verzadigd83.8 g
Koolhydraten237.2 g
waarvan suikers16 g
Vezels30.3 g
Eiwitten171 g
Zout14.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Garde
Steelpan

Instructies

Krieltjes koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de krieltjes en verkruimel het bouillonblokje erboven. Was ondertussen de krieltjes en halveer eventueel de grotere krieltjes. Voeg toe aan de pot met kokend water en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet de krieltjes daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Broccoli koken
2

Breng water met een snuif zout aan de kook in een tweede ruime pot met deksel. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes (zie Tip). Voeg de broccoli toe aan de pot met kokend water en kook, afgedekt, 4 - 6 minuten (4 minuten voor beetgaar en 6 voor een zachtere broccoli). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: De stam van de broccoli kun je ook in de kaasfondue dippen! Schil de stam, snijd in blokjes en kook mee met de broccoliroosjes.

Bakken
3

Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de champignons (ongesneden) 4 - 6 minuten. Voeg halverwege de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Leg de stokbroden ondertussen in de voorverwarmde oven en bak in 5 - 6 minuten krokant en goudbruin.

Voorbereiden
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in stukken van 2 - 3 cm (de stukken moeten op jouw fonduevork passen). Snijd de citroen in 4 partjes en pers 1 citroenpartje uit boven een kom. Meng in een andere kom de maizena met 1/2 el water. Roer goed zodat eventuele klontjes oplossen. Rasp 2 mespuntjes nootmuskaat.

Fondue maken
5

Voeg 1/2 el olijfolie toe aan een fonduepot of grote steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 - 2 minuten. Blus af met de witte wijn en het citroensap en breng aan de kook. Voeg de nootmuskaat toe. Voeg de geraspte kazen in delen toe aan de pot en laat smelten. Roer alles continu goed door met een garde. Voeg het maizenamengsel toe en blijf goed roeren. Breng de kaasfondue voorzichtig aan de kook, maar zet het vuur direct laag als het gaat pruttelen. Laat op laag vuur 1 - 2 minuten verder sudderen (zie Tip).

Tip: Laat de kaasfondue niet langer dan 2 minuten pruttelen, maar zet de pot gelijk op de gedekte tafel. De fondue kan beginnen!

Serveren
6

Zet de pot met kaasfondue op tafel en houd eventueel warm op een houder met een theelichtje of een rechaud (zie Tip). Serveer de broccoli, champignons, paprika, kerstomaten en krieltjes in aparte kommen. Rol de serrano- en achterham op en leg de rolletjes op een mooi bord. Snijd de stokbroden in stukjes en dippen maar!

Tip: Heb je niets om de fonduepot warm te houden en begint de kaas al een beetje te stollen? Zet de pot dan kort terug op het vuur en verwarm al roerend tot de fondue weer zacht is.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

met rijst, frisse maissalsa en BBQ-rub
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met Surinaamse kruiden en ingelegde ui
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met noedelsalade en sesamzaadjes
Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

met citroen, amandelschaafsel en courgette
Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

met knapperige appel-komkommersalade
Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

met taco's, zure room en salsa
Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

met vers basilicum en kleine rucolasalade
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

met kokosmelk, limoen en paprika
Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

met kerstomaten en komkommersalade
Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

met verborgen groenten voor kinderen: tomaat en zoete aardappel
Flatbreadpizza's met smokey garnalen

Flatbreadpizza's met smokey garnalen

met witte kaas, rucolasalade en groene puntpaprika
Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

met kerstomatensaus en balsamicocrème
Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

met frisse salade van botersla en radijs
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met witte kaas, verse kruiden en frisse rucolasalade
Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

op een streetfoodbroodje met aardappelwedges en verse kruiden
Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Steak met aardappelsalade met dilledressing

Steak met aardappelsalade met dilledressing

met gebakken ui, radijs en sperziebonen
Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

in champignon-tomatensaus met Siciliaanse kruiden
Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

met pistachenoten, appelsiendressing en koriander